Friday, July 31, 2009

Aktiviti kami 2minggu lepas

Aku nk citer skit psl last 2 weeks punye aktiviti. Dh msk weekend br dh. Br nk post .Lmbt skit citer ni kuar yek. Hehe..Whatever pun, 2 mgu lepas kami bz gak cam weekend2 yg sebelum ni.

Lps amik en hubby ku itu di terminal, mlm 2 jugak kami kuar jln2 coz esoknya kami nk berangkat ke muadzam plak. Mlm 2, 1st thing yg kami wat, kami pegi kedai gbr nk amik gbr passport ariana. Riso gak ni coz ni la 1st time nk bwk ariana amik gbr berukuran passport. Gbr ni merupakan salah satu requirement dr ukm, selain drp gbr aku & en hubby ku itu. Gbr kami xde la mslh sgt, yg aku riso nye, gbr my princess 2 la. Wat nye die wat perangai kat kedai gbr kang naya. Smpi kat kedai gbr, seperti yg aku jgka, ariana psti wat perangai. Die x nk bergambar. Siap pegang tgn aku ni jgn bg lari. Setelah sesi pujuk memujuk, br la kami leh cameraman leh amik gbr die. tp syg aku xleh letak gbr die dlm blog nih, coz gbr terlalu berat. hmpir sejam upload, x lepas2. tp yg pasti, aku mmg x puas ati ngn gbr 2. sgt x cantik.

Then, lepas amik gbr, kami singgah plak ke tanjung Lumpur. Biasela, klu dh kat tanjung Lumpur 2 wat ape lg, sesi menjamu selera la plak. This time was papa’s treat coz kononnya nk celebrate sempena ngn kerja baru yg aku dpt ni. hehe..Thanks papa. Lap u!!

Our dishes. Just simple & nice. Mklumla, blm masyuk lagi waktu ni. hehe


Duduk x smpi 5 min, lps 2 tgk la gbr di bawah..


Tgk 2, baby chair 2 kegunaan die utk duduk, tp die berdiri


Lepas mkn kami trs blk coz esok perjalanan lg jauh, berangkat ke muadzam plak.

Esoknye, sabtu, we’re going to muadzam shah, my MIL’s house. Dh lama dh x blk ke muadzam. Tp b4 ke sana, kami singgah dulu ke tapak jualan brg2 buatan Malaysia, anjuran KPDNHEP. Lebih kurang mcm carnival jom heboh je. Org ramai yg amat. Aku x tahan skit klu tempat sesak camni, di tambah plak ngn cuaca panas, lg la xtahan. X smpi sejam kami kat cni, trs blah. Tp sempat lg amik gbr putri ariana ni.

naik kenderaan ape ni ek? X igt la name die.

Pastu kami sggah ke giant jap, mkn2 dulu.

c comot.

Then br la berangkat ke muadzam. Sepanjang perjalanan ariana tdo je. Trmasukla mama die skli. Hehe..papa jd driver yg tegar. Hehe..Kami selamat smpi kul 4.00pm. Smpi je sane, ariana n also myself segar bugar la coz dh tdo dlm kete. Manakala en hubby ku itu agak penat la skit. En hubby ku itu tdo sekejap dlm setengah jam, aku plak dok melayan c ariana ni main & tgk tv. Ms ni Wan die xde coz she on the way back from kelas menjahit. Dlm kul 5pm camtu, brla Wan ariana blk. Ape lagi, dorang melepaskn rindu dendam la kn. Mklumla, lame dh x jumpe. Dlm kul 6 kami kuar ke psr mlm muadzam. Bkn beli ape sgt pun. Sj jln2.

B4 pegi psr mlm. Ariana dh mule menunjukkan skill die yg byk kje itu.

Die dh mule nk berkemas kat cni plak. Perasan x gbr kawin kami kat belakang 2? Hehe..


Mlm 2, lepas Isyak, kami pegi ke kenduri umah kwn my MIL. Ni kenduri tahlil je, tp tuan rumah tumbangkn seekor lembu utk kenduri nih. Wah, mcm kenduri kawin la plak. Tp xde gbr kat mjlis kenduri nih. Segan la plak nk amik gbr. Dh la org tgh tahlil. Huhu..Amik gbr kat umah jela.

Ready for kenduri.

1st time pakai bj kurung nih. suke sgt die..

Hari ahad kami berangkat pulang ke kuantan. Seronok la gak coz ariana behave sepanjang berada di muadzam. Cume die wat perangai byk kje die 2 je la. Kami selamat smpi ke kuantan lebih kurang kul 5pm. Alhamdulillah. 2 jela our weekend activity kali ni. entry psni aku citer psl weekend aktiviti kami yg br plak.

No comments: