Monday, July 13, 2009

Cucu2 Mak Abah Ku

Wahh.. akhirnye aku dpt gak mencuri tulang skit utk update blog aku nih! Arini nk citer psl cucu2 mak & abah a.k.a anak sedara aku la, mengikut turutan.


1. Wan Mohd Aniq Najmi B. Wan Mohd Zulkiflee ( Abg Long )


Nk citer skit psl abg long ni. Umr 6thn. Dh sekolah dh. Cepat pick up. Pandai sungguh menyusun kate2 bile bercakap. Die suka sgt melayan bebudak2 terutama Ariana. Ariana pun suka sgt main ngn die. Klu nmpk abg long dtg umah, mnjerit2 la die pggil along suh msk umah main ngn die. Abg long ni merupakan cucu sulung mak abah. Ank sedara sulung aku la. Klu dh sulung 2, kitorang layan die pun lebih skit. Terutama mak abah aku. Excited semacam je. Biase la 2 cucu sulung.


2. Wan Nur Alia Najwa Bt. Wan Mohd Zulkiflee ( Kak Ngah )


Ni ank ke2 abg aku ( Along ). Umr nk msk 4 thn dh. Die ni lg cepat pick up nye berbanding abg nye coz umr nye br nk msk 4 thn dh pandai mengaji. Wahh.. kagum aku ngn kak ngah ni. Tp kak ngah ni kurang skit bab2 berkawan coz die lebih suka menyendiri, suka main sorang2 & x suka diganggu apabile die tgh kusyuk main. Ariana pun cam phm je pe’el kak ngah ni. So ariana mmg kurang la kaco c kak ngah ni.

Both of them dr kiri abg long & kanan kak ngah


3. Arianna Nur Zuhayra Bt Zaiful Kamal Shah

Seperti yg sedia maklum, ni adalah anak aku la. Cucu mak abah yg ke 3. Umr 1thn 8bln. Perangai die? Huh, mengalahkn cucu mak abah yg 1st & 2nd. Kire die la juara nye. Mane x nye, byk sgt la kje die. Memanjat sane memanjat sini. Wat sepah brg2 no. 1, jgn la dilarang. Ariana ni suka berkawan, terutama klu tgk baby. Siap main ba ba cak lg. Die lebih suka bermain ngn abg long berbanding kak ngah coz abg long suka sgt melayan die. Mcm kak ngah agak tegas skit, so die x brani la nk kaco kak ngah.


4. Wan Mohd Aqieel Najmuddin B Wan Mohd Zulkiflee

Ni cucu mak abah yg seterusnye c aqil. Ni gbr ms mama die dlm pantang. Skg umr die dh 10 bln. Gbr yg latest blm ade lg. Skg die pun dh pandai memanjat. Tp lebih sopan berbanding ngn arianna. Die seorang yg amat pemalu coz apabila namenye dipggil, die akn tersipu2 malu then sorokkn mukenye disebaliknye bj org yg mendukungnye. Klu org yg die xknl dtg umah die, terlalu susah utk mndengar suaranye, tetapi, apabila tetamu mahu melangkah pulang, mule la die perdengarkan suara jantannya yg macho itu. 2 la die c aqil. Ariana suka pggil nama die atiill..


5. Wan Nurhana Umayrah Bt Wan Azizul


Next, ni anak kepada abg aku ( angah ) & Kak Jana yg br sj dilahirkan pada 18/06/2009. Ibu die pun msh lg dlm pantang. Xtau lg nk pggil ape kat c kecik ni. Maybe umayrah la kot. Pe’el die pun blm dpt dikesan coz msh lg kecik. Cute x umayrah ni. Mst la..tgk la mak sedara die. Hehehe…prasan lak!! Umayrah ni merupakan cucu terakhir mak abah wat ms skg ni. Maybe to be continued next time. Hehe. Mn la tau kot adik arianna plak bkl menyusul. Hehe.. bile 2 agaknye? Kene tgu big bos approve proposal dulu la jwbnye. Hehe..Lgpun ade 3 org lagi anak2 mak abah, adik2 aku yg blm kwin lg. Tguuuuu…

2 comments:

alyyani said...

best nye kalau ramai cucu ni. ade la geng nak main. mcm nia lak 1 1nye cucu kat both side. huhu..

Nana Aziz said...

yeke aly? wah bes r nia dpt layanan istimewa from both side. nnt adik nia kuar, dpt plak laki, sure layanan yg same cam nia gak.