Thursday, July 16, 2009

Hai anakku..





Hmmm.. Aku ralit tgk anak aku c ariana ni bermain sorang2. Kesian plak aku tgk die main sorang2 xde kawan. Walaupun mak abah ade cucu2nye yg lain, tp dorang seme x tinggal skali ngan mak abah aku. Seme dh bwk haluan masing2. Dlm umah ni, cuma ade aku, mak, abah & arianna satu2nye kanak2 yg tinggal dlm umah ni. 3 lg adik2 aku msh lg blaja. Kesian plak aku tgk ank aku yg sorang nih. Tp die main sekejap je. X smpi 10 minit die main, then die lari la. Mybe die boring kot main sorang2 agaknye.

Tp klu bg die buku, mmg lame la die dok mbelek buku 2. Die mmg suke ngn buku. Klu die start bc buku, smpi aku blh siapkn kerja menggosok bj aku n en hubby ku itu dgn jayanya smpi abih.

Tp aku ttp kesiankn anakku itu bermain sorang2. Adakah kami patut memberikn adik kepadanya? Ditambah plak dgn ariana yg suke pd baby membuat aku makin ingin memberikan adik kpdnye. Hmmm…Will discuss with my hubby soon!!





2 comments:

Yana said...

patut2! setuju sngt...kesian arianna xde kawan..nnti ada adik, x lah sunyi sngt dia..hehe..rajin arianna baca buku...macamana nana terapkan minat baca buku tu, boleh kasi tips skit x??? :-B

Nana Aziz said...

hee..xde tips la. main redah je bg ariana buku ape pun. ariana 2 bg buku ape pn blh. buku mguan wanita pun die belek gak.. hehe..