Thursday, July 30, 2009

I'm Happy but Worried

Waa..sgt lame ku x mengupdate blog ku ini. hehe.. sudah agak bersawang nmpknye. aku sgtla bz nye weh. Selain drp kje yg agak menimbun ni, aku jgk ade sedikit mslh kesihatan. Sedikit ke? Cit..ye la 2. Hehe.. Aku sebenarnye dh lame tanggung penderitaan ini tau..hehe (ayt skema 2). Tp oleh kerana aku ni amatla penakut utk berjumpe ngn doctor gigi, maka ini la akibat yg aku perlu tanggung. Pdn muke utk diri aku sdiri Huhu..yela, klu dh skt gigi 2 phm2 jela. Sktnye smpi ke kepala. So, idea utk berblogging pn jd kureng gak la, wpun aku sebenarnye ade byk mnde nk share. Hehe, alsan je tu sbnrnye. So, uolls, jgn tiru mcm aku ok. Finally, semalam aku mndapat sedikit aura keberanian utk wat date ngn doctor gigi. Hehe..aku pun pelik ntah dtg dr mn keberanian 2 pun xtau la. Pdhal, aku mmg seorang yg penakut pd doctor gigi. Biarla ape org nk kate skali pun. Tp smlm mmg agak miracle coz aku berjaya gak utk memberanikan diri berjumpa ngn doktr gigi. Uishh..rs cam xpercaya. Kagum plak aku pd diri sdri. Hehehe..puji diri sdri 2..x tahan..Tp alhamdulillah, semenye ok & yesterday, I’ve got mc for 1 day. Okla 2 kn. So, arini leh la update mn2 yg sempat kn.


Hmmm..berkenaan ngn tajuk di atas, nape ek aku letak I’m happy but worried. Hmm..mmg btl pun coz I've only have not more than 3 weeks to settle everything here. haduii la.. sgt la penat k.

Ye, aku cume ade x smpi 3 mgu je kat cni. Entry lepas kn aku ada cite yg penantian aku berakhir gak coz aku dh dpt ape yg aku n en hubby ku nk sgt. Yup, FYI aku dh dpt kje yg aku idam2kn sgt 2. Dlm ms yg same, kje yg aku dpt 2 plak berhampiran ngn en hubby ku itu. So after this, en hubby ku itu x perlu lg berulang alik tiap2 mgu ke ktn ni coz I’ll be always with him soon. Alhamdulillah. Aku sgt2 la bersyukur & gumbira yg amat sgt coz penantian aku berakhir jua. Hehe.. After this my life also will be totally change.


Ini bermakna, satu penghijrahan yg besar akan berlaku dlm hidup aku x lama lg. Perasaan aku? Rsnye cam dh x terucap dh. Mcm2 mnde aku rs skg. Gembira ade (of course la kn), sedih ade, berdebar2 ade, bahkn risau pun ade. Mcm2 aku pikir. Cume yg aku hrpkn, semenye berjalan lancar tanpa sebarang halangan.


X sampai sebulan je lg kerjaya aku pun akn berubah. Environment kje pun totally change. Yela, environment kje aku skg kat CR Asia ni lebih pada oil & gas & aku handle bahagian purchasing. Tp bile aku tkr kerjaya br x lame lg ni, environment kje br, education & aku ditempatkan di unit hal ehwal perundangan, jabatan pendaftar, UKM. Wah..mmg agak different kn! Dua2 bidang yg agak berbeza. Ye, aku dpt kje di UKM, tempat belajar aku dulu. Hehe…Xsangka la plak aku akn dpt kje kat UKM ni coz ms blaja dulu, aku x pernah terpikir pn yg aku akn jadi slh seorang staf UKM. Alhamdulillah. Aku hrp, aku blh sesuai kn diri dgn kerja br aku ni nnt.


Selain drp kerjaya, life aku pun turut berubah, di mana, dulu selama lebih 2 thn after we’ve get married, aku tinggal ngn mak abah aku. Tp lepas ni, aku akan tggl bersama en hubby ku & my dotter tersayang. Aku amat bersyukur di atas anugerah yg Allah bg kat aku skg ni. After this, aku tidak lg dicop sebagai weekend husband & wife. Syukur sgt2.


Cume dlm kegembiraan tu, ade gak kerisauannya. Aku xdela riso mnde lain sgt. Aku cume riso kn, anak aku, c arianna. Aku berharap sgt2 ariana dpt menyesuaikn diri ngn keadaan & suasana br di kl nnt. Yela, sebelum ni, Aki & Wan nye jaga die time aku kje. Tp bile dh tggl sane, ariana akan dijaga oleh org lain. Tang ni la yg membuatkn aku riso sgt2. Smpi skg aku ngn en hubby ku itu blm decide lg nk htr arianna ke mana time kami kje. Samada nursery atau cari pengasuh. Semenye tgh survey lg. Aku rs kedua2nya ade pro & contra nye. Tp nk xnk, mnde ni kami kene face jgk & aku hrp semenye berjalan ngn lancar. Ya Allah, pls. give us the strength to go through these challenges dan permudahkanla segala urusan kami. Berdebar-debar rsnye nk tgk reaksi ariana nnt. Aduhh..riso den!! Hmm..

Hrp2 anak mama ni blh sesuaikn diri kat tmpt br nnt ye syg


P/s : Seme parents nk kn yg terbaik utk anak nya kn!!

6 comments:

ELLY said...

Tahniah Nana..seronok eh dpt kerja kt UKM!..bertambah seronok dpt stay together2 ngn hubby n anak..

Nana Aziz said...

tq elly. 2thn tau dok berasingan ni. penat sgt. elly cmne? dh dok skli blm? klu blm, sy doakan elly supaya dpt together cpt2..

alyyani said...

uik, dulu balaj ukm, skang keje situ lak? pagi td baru singgah ukm. hehe.. all the best kat ukm ok! sure teringat kenangan lama :)

oh, ko long distance dgn hubby gak eh? takpe, jauh dimata, dekat dihati. lepas ni lagi dekat. :D

Nana Aziz said...

haah, ally, sure teringat kenangan lame nye. ms g intervw dh tringat2 dh. ni kn plak kje. hehe..

2 thn aku jd weekend husband & wife nih. lame 2. yup ko btl, pasni lg dekat.. hehe..

Anonymous said...

u'll be better soon..
keep trust in ur faith..
nt duk ngn mr hubby,confirm ariana ngn awk makin bahagia!
jgn rsau sgt eh..

Nana Aziz said...

anonymous..thanks a lot..i hope so..