Tuesday, July 7, 2009

Important Date in My Life

Utk permulaan aku tgh pikir entry ape yg sesuai utk 1st time blogging ni. Hmm..aku nk citer psl tarikh keramat aku la.. tarikh2 penting dlm hidup aku sepanjang aku hidup hampir 27 thn (dh tua dh rupenye) & x mungkin aku lupe sehingga akhir hayat aku. ;)


1. Tarikh2 harijadi my VIPs

a) Myself – 25/09/1982

b) My Hubby – 14/12/1979

c) My Daughter – 10/11/2007

d) My Mom – 21/07/1956 ( Dh dekat dh nih )

e) My Dad – 01/05/1948

f) Along – 15/03/1974

g) Angah – 08/08/1977

h) Nanie – 13/09/1985

i) Lan – 29/04/1988

j) Dibah – 22/02/1992

2. My Graduation Day – 23/10/2004

Ni Tarikh aku habih blaja di UKM. Fakulti Pengurusan Perniagaan ( Skg dh jd Fakulti Ekonomi Perniagaan ), major finance, minor Insurance. Sepanjang aku dok UKM, aku x penah menyewa. Lgpun mak abah mmg x galakkn aku dok umah sewa. Riso katenye. Dr 1st year until 4th year aku dok Kolej Idris Al-Marbawi. Aku masih igt lg no blk umah aku. 1st-3rd aku dok 407/4, masuk 4th year aku dok 105/4. Kolej ni spesel skit coz ni la satu2 nye kolej yg dok luar kampus UKM (selain dr kolej kat HUKM la kn. HUKM kat KL, bkn kat bangi). Byk gak r pengalaman pahit manis dok kat cni. Hmm..


3. My Convocation Day – 19/09/2005 (Bbrp hari b4 my birthday)


Crdt to liza coz aku berjaya mencuri gbr ni dr fbook nye


Ni satu lg tarikh penting dlm hidup aku. Hari konvokesyen aku. Time ni rs seronok yg amat sgt coz segala penat lelah sepanjang amik degree berbaloi. Alhamdulillah, berkat doa mak abah aku, akhirnye aku berjaya gak pakai jubah & topi konvo serta memegang scroll, seperti yg diidamkn oleh seme para siswazah.


4. My Ist Job – 11/04/2005

My 1st job after grade at Contract Resources Petrochem (M) S/B a.k.a. CRASIA. Aku ditempatkn dlm Procurement Division. Setelah hampir 6 bln dok memerap tanam anggur kat umah pas grade, aku berjaya mndapat pkerja kat cni. Smpi skg walaupun aku dh kwin aku msh lg kje kat cni..hehe..


5. My BIG Day

Hari Pertunangan – 02/09/2006

Tgh control menahan skt


Time tunang ni ade satu musibah menimpa aku. 3 mgu b4 bertunang, aku accident, jatuh kerusi je, tp smpi patah tulang tgn kiri aku. Smpi skg tinggal kesannye. Padahal jatuh kerusi je. Ni seme gara nk pasang langsir br dlm blk aku le ni. Nk wat preparation utk tunang la ni konon. Hehe..tp aku x sgka tul smpi patah tgn aku. Xpsl2 aku admit kat Kuantan Specialist lebih kurang seminggu, then dpt MC sebulan. Tp mjlis tetap ditrskn seperti yg dijanjikn. Mjlis pertunangan aku tetap berjalan lncar wpun aku dlm keadaan skit yg amat. Ni la org kate, org bertunang berdarah manis. Org yg bertunang tu kene hati2 la yek. Tp setahu aku, bknnye lps tunang br berdarah manis ke? Hmm.. ntahla..

Hari Nikah – 09/02/2007

( Perasan x tarikh nikah & tarikh tunang tu terbalik je? Aku x prasan sbnrnye, tp en hubby ku yg perasan..hehe. )

Sah mnjadi suami isteri


Ni tarikh aku dinikahkan dengan En. Hubby ku skrg. Nikah mlm, kul 9.00pm. Time ni berdebo2 xsah ckp la. Walaucmne pun, Alhamdulillah, seme berjalan lancar. Dgn skali lafaz je aku sah mnjadi isteri kepada En. Zaiful Kamal Shah B. Zawawi

Majlis Persandingan – 10/02/2007 (Kuantan, Pahang)

My Family (K.Jana, Aqieel, Umayrah & of coz ank aku tiade dlm gambar)



His Family

Then esoknye berlangsung mjlis persandingan aku n en hubby ku itu. Walaupun sederhana, tp Alhamdulillah, meriah & berjalan ngn lancar. Cuaca pd waktu 2 pun mengizinkan. Tetamu yg hadir pun ramai. Tp dlm ramai tetamu yg hadir 2, aku plg terkejut ngn member2 aku tempat aku blaja dulu sggup dtg dr jauh just for my big day. Thanks to uolls. I’m very appreciating them. Thanks 2 Yus, Kema, Liza, Shafa & Intan a.k.a. Damya Hanna for coming to my wedding day. X sangka tul korang blh dating. jauh 2.misz you all la..

Majlis Menyambut Tetamu – 17/02/2007 (Muadzam Shah, Pahang)

Alhamdulillah, pas seminggu, kami berarak plak ke Muadzam. Ade la lebih kurang 10-15 biji kete dr cni ke sane. Perjalanan Alhamdulillah, selamat. Smpi sj di Muadzam, hujan turun mencurah-curah. Hujan rahmat agaknye. Ataupun hujan 2 cam memahami je prasaan aku ni menangis, coz nk kene tggl. Huhuhu..



6. My Ist Child was Born – 10/11/2007

Umur 2 hari

Alhamdulillah, lps sebulan kami nikah, aku disahkan mengandung. Aku dikira bertuah coz tidak perlu menunggu lame utk dpatkan anak. Walaupun pd mulenye agak terkejut, tp kami bersyukur sgt2 coz anak inilah membuatkn hubungan kami bertambah kukuh & utuh.(Entry berikutnye nnt aku akn citer skit penglaman aku bersalin)


So conclusionnye, klu ditilik sml tarikh di atas, aku rs thn 2007 la thn di mana byk kenangan & pengalaman2 br dlm hidup aku yg xpenah aku alami sebelum ni, di mana pengalaman inilah megubah idup aku seumur hidup ku. Ape yg pasti, tarikh2 di atas x mgkin aku lupe hingga hujung nyawa. ;)

2 comments:

eza said...

anak ko same besday dgn aku la..
bole celebrate same2 neh.. hehe

Nana Aziz said...

yeke iza? blh blh blh..