Friday, July 10, 2009

Jalan2 cari makan ke KL

Ni backdated punye kesah. Pd setiap hujung thn, setiap kali dpt bonus, kami planning utk g jln2 bwk ariana kenal dunia luar. Lgpun aku sdri pun suka g jln2 kn. So aku pun apply cuti selama seminggu semata2 utk bercuti.. Dec 2008, kami pilih utk jln2 ke KL je memandangkn en hubby ku itu tggl di sane. So utk penginapan dh xperlu riso coz kitrng stay kat umah die sj. Dh save budget dh kat situ.

Byk tempat gak kitorang g. antaranye, the mines, putrajaya, zoo neg, aquaria, klcc. Seronok gak la tp letih yg amat. Smpi satu thp aku rs pening,, bad mood & rs nk termuntah pun ade coz org terlalu ramai. Especially kat KLCC. Ya Allah rs cam xnmpk pape, nmpk kepala org je. Mmg ramai. Mklum la cuti sekolah. Dlm byk2 tempat, kat Zoo & Aquaria la tmpt yg ariana plg suke sgt pegi. Mood die pun ok. Plak 2 die br je blh berjalan. Tergedek- gedek la berjalan, suke sgt la die. So lyn gbr je la.

Kat Zoo


Kat KLCC


Aquaria



Aku teramat suke pegi jln2 dengan syarat tiade pape yg berlaku yg blh spoilt my mood. Klu blh jika xde aral melintang,, kami rancang utk jdkan aktiviti ni sebagai aktiviti wajib bg keluarga kami. Bkn setakat arianna je, klu blh ank dh 2,3 pun klu

blh aktiviti ni msh blh dijalankn. InsyaAllah. Klu blh bile kitorng tua nnt pun nk jdkn aktiviti bercuti sebagai aktivit yg wajib bg keluarga kami. Citt, berangan 2. tua nnt ntah

larat ke x xtau la. Hehe.. ape slhnye berangan kn. X dosa pun. Hikhikhik..

3 comments:

alyyani said...

backdated betul ni. hhehe..

wah, dapat bonus cuti seminggu, boss tak marah ke? heheh..

ko dok mane eh? pahang ek?

Anonymous said...

comey nya ariana,teringin nk jmpe ngn dia!

Nana Aziz said...

aly :hehe..mmg backdate.

bos x marah kot. hehe..lgpun die galakkn bercuti klu balance cuti msh ade. jgn x wat kje udah..

haah, dok kat kuantan. tgh survey a new job around serdang, bangi, kajang n swktu dgnnye. xde ke? hehe.. aly dok area sane kn. klu ade just buzz me k!

anonymous: yeke? sape ni ek?hehe..