Monday, July 20, 2009

Our Weekend Activity

Sementara ade ms nih, blh update blog jap. Seperti hujung mgu yg lepas2 ade je aktiviti yg kami lakukan every weekend. Maklumla en hubby ku itu pun blk hujung mgu je.


Hari sabtu, pagi, kami sekeluarga pegi ke Sg. Ular, umah sedara mara belah en hubby ku itu. Tp syg, aku terlupe btl nk amik pape2 gbr kat ctu.


Ptg tu kami bwk ariana jln2 plak kat Pantai Batu Hitam. Dekat je, x smpi 1km pun dr umah aku. Pd mulenye nk jln2 je. Last c budak kecik yg dh x kecik lg 2 main air la plak. Abih basah lenjun. So, layan bgr jela yek.


Hari ahad plak, kami pegi tgk maksu ariana ke pertandingan teakwando kat Kuantan Parade.

Ariana with maksu dibah

Ariana dok mengacau aunty2 kat tgh gelanggang. Nsb baik x kene mrh


Tgk la c ariana ni, siap ikut ape yg org wat. Nk bertanding skali ke syg?


Pertandingan ni abih mlm. Lgpun dibah blk terus ke asrama die lps pertandingan ni naik bas sekolah die. So, kami x tgu la. Result die pun aku xpasti samada die menang ke x.


Lepas ktn parade kami ke taman teruntum, bwk ariana tgk binatang2 yg ade kat ctu.


Ni la aktiviti kitorng last weekend. Biasenye, ms hujung mgu jela kami leh bergerak ke sane ke mari bwk ariana jln2, coz en hubby ku itu blk almost every weekend. Klu nk ikut, we’re always busy every weekend. Aktiviti yg x pernah kami plan pun. Main redah je..

2 comments:

Yana said...

Buzy nyer..skrg mmg berjauhan ker ngan husband..so, nana jaga arianna sesorang ker? hebat2..:-)

Nana Aziz said...

haah..skg dok berjauhan. sy dok ktn husband dok kl. tp sy bkn jg ariana sorang2 cz dok ngn mak abah kt cni. hehe..tp x lame lg dh nk dok kl dh. dh dpt kje area sane. hee..