Wednesday, August 5, 2009

Hobi Baru Ariana

Ni hobi br ariana. Aku suka tgk dia time nih. Ralit sgt aku tgk dia. Meh tgk gbr..




Dia dh mula pdi menconteng. Bkn menconteng arang k, tp menconteng di buku. Sambil mulut terkumat-kamit membilang. Kadang2 bunyi “shatu, we, apat, ima” (anak aku ni klu tgh counting no tiga memang xde pada dia), lepas 2 bunyi lg, “A, C, E” (kali ni B & D plak hilang). Itu la anak aku yg sorang 2. Ada lg gbr dia tgh menconteng buku. Ntah buku sape yg dicontengnya pun xtau la..


ops, pensil terlepas lak!!

tulih kat cni plak. mcm2 gaya

uish..garangnya!!mrh mama ke??


Mcm2 gaya puteri ariana ni menulis. Mak aku ckp bdk2 ni, klu dh start pegang pensil, psni dia dh mula nk menconteng dinding & lantai plak. Wat ms skg c ariana ni klu nk tulis mst cari buku. X kira la buku ape pun. Even newspaper pun dibedalnya. Ada satu lg tempat yg dia suka conteng adalah di tgn & kakinya. Ish ariana ni. Tp syg aku terlupa tul nk snap gbr dia time 2 sbb aku terkejut, abih seme kaki & tgn dia sdri dicontengnya. Nk tanggalkn dakwat pd badan dia 2 plak 1 hal. Mcm la x cukup buku. Aku rs lepas ni confirm dia akan cari tempat yg lebih luas utk dia menulis seperti yg mak aku ckp. Mst dinding & lantai kat umah ni plak jd mgsa. Aku kena wat something ni. Hmm..apa yek?

Whatever pun, me liking her progress very2 much. Suka sgt. Pasni mama & papa akn cari something supaya anak mama & papa ni selesa nk menulis apa2 pun yg ariana suka. ;).

2 comments:

c a b b i e n a said...

ariana menunjukkan bakat...
comel je...

Nana Aziz said...

hehe..nnt mama die smpikn pd ariana..hehe..