Wednesday, August 26, 2009

UKM..I'm back!!


Setelah sekian lama x menjengah blog, finally dpt gak curi2 masa utk mengupdate. Aku dh lame x update blog ni bkn ape. Aku cbuk menguruskan hal-hal yg berkaitan ngn umah aku kat cni. Mcm2 mnde nk kene wat. Selain drp cbuk menguruskan hal2 berkaitan ngn nursery ariana, aku jgk bz menguruskan hal-hal rumahtangga aku.hehe..ntahape2 je bnyinye kn. tp tu la kenyataannya. Mcm2 mnde kene wat. urusan itu urusan ini, register itu register ini, shopping itu, shopping ini. Ni x termasuk mengemas itu mengemas ini. Agak memenatkan.

So skg aku berada di UKM. Dan lg aku update blog sementara waktu lunch ni kn. seme rehat. aku amik la kesempatan yg ada.


Aku lapor diri kat Unit Hal Ehwal Perundangan, Jabatan Pendaftar, UKM pada 24 Ogos 2009, ari isnin br2 ni la. Setakat ni, so far alhamdulillah, berjalan lancar. Ari pertama lapor diri tu aku seolah2 mcm org bodoh seketika di mana aku xtau kje ape yg aku nk wat. Mati kutu sekejap. Nk bertenet, cam x berani lg. Maklumla br je lapor diri. X berani lg nk menunjukkan taring ku ini. hehe..Semalam cabaran br bermula. Bos bg kje kat aku byk plak 2. Nk suh siapkn arini. Alhamdulillah. Aku berjaya menyiapkannya kul 11.30 td. After lunch ni nk wat ape plak ek? Hai..mati kutu lg la aku nmpk gayanya...hmm..



Ptg semalam ms en hubby ku jemput aku time blk kje, aku sengaja suh en hubby ku round satu UKM. Klu nk ikutkn, drp pej canselori ni klu nk kuar ke pintu utama dekat je. tp semalam sj je nk suh dia pusing satu ukm. nk tgk2 kwsn sekitar ukm ni. wahh..bile jln2 area cni, tetiba ke terflash back zaman blaja dulu. teringat plak zaman2 kanak2 riang time jd student dulu. x byk bezanya drp dulu. tp ade gak kelainannya skit. bile aku pusing depan pusanika, dulu kiosk ada satu je, skg dh makin byk. Pusat kesihatan plak, dulu dicat kaler lain, skg dh berubah kaler plak. bas ukm pun aku tgk kod utk setiap bas 2 pun dh lain. aku dh x berapa phm dh kod dia. perubahan yg plg ketara, ada plak screen besar btl2 depan pintu utama dekat ngan parking dectar. dulu mn ade seme ni (gbr xde, lupe bwk kamera). ok la 2. ada gak la perubahannya coz dh brp thn dh aku meninggalkan ukm sebelum aku kembali skg ni.


Biasenya lepas blk kje kami snggah ke bazar ramadhan serdang. tp semalam, aku sengaja suh en hubby ku singgah di bazar ramadhan bdr br bangi, seksyen 2. wahh..skali lg terimbas kenangan lalu..hehe..yela, mana x nya, klu nk ke bazar 2 mst lalu Kolej Idris Al-Marbawi, kolej kediaman aku dulu. Dulu ms blaja, dlm seminggu skali mst pegi ke pasar ni. mmg bes. Aku tgk KIAM xde pape perubahan sgt. Same je aku tgk. Cuma yg jd perbezaannya, kolej 2 dh x diduduki oleh prasiswazah. hanya student yg wat master & above shj yg dok kat ctu.


Satu lg perubahan yng aku nmpk kat cni, penubuhan kolej kediaman yg br Kolej Pendeta Zaaba kat lingkungan kedua, bersebelahan ngn FTSM.Hmm..student kat cni semakin bertambah kot. Ntah la.. Mgkin ada lg kot perubahan yg aku xnmpk. maklumla, aku pun br 3hr kat cni..


O ye..out of topic!.bile aku bc blog org lain hampir seme blogger wish Salam Ramadhan. Aku rs belum terlewat lg kn utk aku wish Selamat Berpuasa untuk seme umat beragama Islam. Semoga puasa kita thn ni lebih baik dr thn sebelumnya. Amin.

Selamt bepuasa la seme yek. E-card ni aku terima drp Allyani. Thanks aly for the wish.






2 comments:

alyyani said...

nana, mmg kalau masuk ukm, dok ingat balik zaman bekajar kan? mmg tak banyak perubahan tp ade la yg berubah. mcm ko ckp tu pusat kesihatan aku tgk cat baru makin buruk. heheh...

kiosk kat pusanika tu makin meriah. aku selalu gak lepak situ masa akak aku buat master aritu. teringat mesti beli milo freeze kat kiosk nescafe tuh.

pasar bangi lg best aku rasa banding dgn pasar serdang. siap aritu masuk tv lg. dah la teringat balik. nanti nak gi la sekali.

ape2 pun, selamat berpuasa tuk ko...sure letih nak mengemas time puasa ni kan? pelan2 ok!

Nana Aziz said...

aly..of course klu dh msk kat cni teringat blk la zmn blaja2 dulu. btl ckp ko, pusat kesihatan 2 makin x lawa la. tkr la cat lain.

dulu aku suka gak pegi kat kiosk nescafe 2. igtkn aku je suka freeze.hehe..

mmg btl ckp ko. aku lebih suka pegi ke bazar bbbangi coz byk sgt pilihannya. kat serdang x brp sgt.

of course la penat berkemas time pose. tp seme dh settle dh. alhamdulillah. btw, thanks..