Friday, September 4, 2009

Award dan tag yang menaikkan semangat!!


Aku dpt award lg. Kali ni dpt award c/w tag skali plak tuh. kira 1st time la aku dpt tag. Award & tag ni la yg memberi semangat pd aku utk trskan berblogging ni..cit..alasan je tu sbnrnya. hehe..Nk tau aku dpt award & tag ni dr sape..Allyani la..sape lg...wat ms skg xde org lain lg yg boleh bg ni seme kat aku coz aku br je mengenali dunia blog ni. so, kwn2 blog pun xramai lg la..



Ni dia awardnya...

Bila aku tilik award ni sbnrnya award ni utk bln ogos. skg dh sept. takpela..blm terlambat lg.hehe..

Ok, mari kita completekn tag ni.

1. Berikan satu hobi yang paling anda gemari.
Mende ek. aku ni sbnrnya xde hobi yg specific. but lately aku suka bertenet, especially bila dh ade blog ni. lg la suke bertenet.

2. Berikan dua nama kawan anda yang paling rapat dengan anda
Dua je ke? kalu letak lebih blh ke? hehe..
a) Farrah - ni best pren aku dr sekolah menengah smpi skg still keep in touch. seme mslh kitorang share. skg ni kami terpisah coz masing2 ikut husband masing2. Aku kat serdang dia plak kat kota bahru.
b) Chah & Kak Nora - dorang ni kwn aku ms kje kat CR dulu. smpi skg masih contact. byk gak ym ngn dorang nih. ms kje sana dulu, aku byk gak citer mslh aku kat dorang nih coz aku rs dorang je yg blh keep secret.
c) Yus - kwn aku ms kat ukm yg still keep in touch until now. skg dh jd tenaga pengajar dh.

3. Berikan tiga jenis warna yang anda suka
Aku suka warna2 yg soft, pastel. tp warna yg plg aku suka of course la hijau. lately aku dh mula fall in love with purple & pink la plak. tp hijau tetap di hati ku. hehehe..

4. Berikan empat nama org yang paling anda sayang
a) My mak yg melahir & menjaga aku strictly. disebabkan mak aku yg strict 2 maybe aku xkan jd seperti skg. Thanks mak.
b) En hubby ku itu yg turut serta mengambil tau seme hal aku
c) Anakku si ariana yg makin membesar. bln 11 ni 2 thn la umurnya
d) My abah yg juga strict tp abah strict dr segi time management. klu abah x strict dr segi masa ni, maybe smpi skg aku xtau cmne nk uruskan masa dengan baik.

5. Berikan lima jenis sifat manusia yang anda paling benci
a) Aku plg10x x suka ngan orang yg bermuka-muka. kira talam 2 muka la kn. depan kita baik yg amat, belakang kita, ya rabbi, tuhan je yg tau. fyi, ke mana sj aku pegi aku mst jumpa ngn org yg cmni. hope kat cni takde la yek.
b) Orang yg suka marah orang x tentu pasal lebih2 lagi kalau menengking atau menyerang kita di depan khalayak ramai. Blh menjatuhkan maruah orang tau. Sgt x suka. Even ada sbb skali pun nk marah org, biarla professional skit cara nk mrh 2. Mak aku sdri pun klu nk mrhkn ank2 dia, xpenah marah depan org.
c) Orang yg mengata/mengumpat aku. Lebih2 lagi berbaur fitnah. Kalu aku xtau org 2 mengumpat aku xpe. Tp kalu aku tau dia mengata aku, mybe org 2 xdpt dimaafkan kot.
d) Orang yang suka mencanangkan kat org yg diri dia hebat. pdhal xde la hebat sgt pun.
e) Orang yg nk kita hormatkn dia, tp dia sdri pun xtau nk hormat diri dia sdri (phm x ayat aku nih, wat2 phm jela..hehehe)

6. Berikan enam benda yg mesti anda bawa sblm kuar rumah
a) Handbag
b) Wallet (Check 1st, pastikan ada ic, lesen kete, mybank kad, duit sekurang2nya RM10)
c) Kunci kete (Klu aku drive)
d) Kunci umah
e) Handphone
f) Kamera

7. Berikan tujuh destinasi percutian yang anda ingin kunjungi
a) Langkawi ( Ada apa ntah kat cni, coz dr dulu lg aku teringin nk g, tp x lepas2 )
b) Melaka (Mst ada yg tergelak coz aku x penah smpi melaka)
c) Pulau-Pulau yg ada di Malaysia nih
d) Bandung ( Sedih x dpt g ms CR wat trip ke sana coz pregnant 7bln xleh naik flight..huhu)
e) Bali
f) Gold Coast
g) Mekah al Mukarramah (Bila la tercapai agaknya )

8. Berikan lapan kenangan yg plg anda tak dapat lupakan
a) Sewaktu dpt surat panggilan ke matrikulasi yg aku nk sgt2
b) Sewaktu cek kat upu infoline mengatakan aku dpt tawaran degree ke UKM
c) Masa konvokesyen coz rs seme penat lelah sepanjang amik degree berbaloi
d) Masa pertama kali ditawarkan kerja oleh CR Asia
e) Beberapa minggu sebelum bertunang tangan kiri aku patah gara2 terjatuh kerusi nk pasang langsir baru.
f) Bertunang & berkahwin dengan en hubby ku sekarang
g) Selamat melahirkan putri kesayangan
h) Mendapat kerja kerajaan

9. Berikan sembilan impian yang anda impikan
a) Memiliki rumah atas tanah sendiri
b) Menukar / membeli kereta idaman drp Kia Spectra kepada Honda Civic terbaru
c) Nak anak yg kedua, x lepas2 lg nih
d) Ingin wang simpanan yg banyak
e) Ingin kuruskan badan sikit je lagi. (sikit ke?hehe..)
f) Keluarga yg bahagia dunia dan akhirat
g) Aku nk sgt kalu nk beli ape2 brg, aku main beli je. xyah la pk2 pjg nk beli ke tidak.
h) Teringin nk tgk anak2 aku esok berjaya dlm hidup dorang
i) Menstabil & meningkatkan keadaan ekonomi rumahtangga aku

10. Berikan award dan tag ini kepada sepuluh orang kenalan blog anda.
Seperti yang aku ckp b4, aku mmg xkenal ramai sgt kwn2 blog ni. so, sape2 nk amik la yek jgn malu2.

Wah..bes gak wat tag ni rupanya. hehe..

No comments: