Thursday, September 3, 2009

Not in mood

Aku btl2 xde mood wat ms skg ni nk berblogging. nk tau sbb ape..haduii la..ada satu incident berlaku. sikit je incident nya. tp entahla. disebabkan incident tu berlaku, secara tak langsung, hilang mood aku nk berblogging (at the moment je kot..hehe).
Smlm, blk dr kje, trs ke dpr masak utk berbuka. 1 lauk je aku masak. yg lain seme beli.hehe..mlm, lepas berbuka en hubby ku itu tetiba je mtk maaf dgn bersungguh2 kat aku, tp x ckp pun pe mnde sbb die mtk maaf tu. aku ni dgn x saba la nk tau pe masalahnye. rpnye, en hubby aku ckp, die telah terformat kamera aku. so, secara x lsg abih seme gbr2 yg ada dlm tu terdelete. aku rs sedikit frustrated coz aku x sempat nk save gbr2 dlm pc.tension gak la kn.
ade sbb nape aku blm save lg. first thing sbb pc kat umah aku tgh bengong. asal aku on je, x smpi 10 min die tershut down blk. aku xtau la pebenda problemnye ngn pc 2. second, bkn aku xnk save dlm pc aku kat opis, tp pc aku yg sbnrnya blm smpi lagi. lgpn aku br je order. mybe lps raya br smpi kot. wat ms skg aku pinjam pc Kak Maya yg tgh cuti bersalin. xkn aku nk install kamera aku dlm pc org kn. klu nk ikutkn blh je delete sml once pc aku smpi. tp aku mls la nk install kat pc org. that's why aku biarkn gbr2 tu dlm kamera 2 dulu. tp xsangka la plak jd cmni.
klu aku igtkn blk, byk tau gbr2 dlm 2 yg sepatutnya aku post dlm blog aku ni. antaranya aku nk cite la skit psl trip aku ke kuantan mgu lepas. mcm2 citer. bile dh mcm2 citer 2 mst la mcm2 gbr ade dlm 2. haduii..sygnya rs. frust giler. sabo jela. nsb baik en hubby ku yg wat. klu org lain, ade aku ketuk2 kepala org 2. ish...sabo2..fyi, ni bkn 1st time tau jd camni. kali pertama gbr mjlis menyambut menantu aku more than 2 yrs ago. lg la aku frust nya. menangis aku time ni. gbr kwin 2. nsb baik belah en hubby ku ade rmi cameraman. ade la jgk gbrnya utk kenangan. klu x, mmg xde gbr lsg utk mjlis menyambut menantu. time ni, adik aku plak punya kje. mmg teruk la adik aku kena ngan aku. smpi mak aku sdri pun xkate pape.
haduii..mls la nk pk lg. from the time being, aku still xde mood nk berblogging. sekejap je kot. fobia plak rsnya nk amik pape gbr. kang sejarah berulang kembali. frust lg skali.
so smlm memandang en hubby ku itu rs bersalah kot, abih seme kje2 umah yg biasenya aku wat, dia yg wat. antaranya, mengemas, basuh pinggan, basuh bj (ape la sgt guna mesin bsh..hahaha), seme la dia wat. pendek kate mmg clear everything. cuma 1 perkara je yg dia x wat iaitu gosok pakaian. klu dia wat yg ni mmg complete seme kje2 aku. xpela..bkn slalu kn. hehe..bes jgk skali skala merajuk ni..hehehe...

4 comments:

alyyani said...

moral of the story : lepas amik gmbr terus transfer dlm pc, buat 1 folder. aku selalu buat gitu sebab bole kata hari2 amik gamba. then camera aku, aku tak bagi sape2 usik. nasib la wan tak pnh godek2 just snap2 pics jek.

Nana Aziz said...

2 la psl..mmg jadi moral pd aku. cuma wat ms skg ni kena relax dulu..pasni br stat blk. hehehe..

Anonymous said...

sweetnye en hubby..huhu..
jgn majuk2 lm2..
stat la blogging balik yea..

Nana Aziz said...

anonymous : x majuk lame2 la. kejap je. x smpi 15min pun..heee..nway, thanks.