Friday, September 18, 2009

Syoknya Raya


Raya semakin hampir tiba. x sabo dh rsnya. bkn setakat x sabo nk raya, tp aku sebenarnya dh x sabo nk blk kg aku nu.



Aku rs mst kebanyakan org dh ada kt kg halaman dh skg ni. Ntah2 tgh wat ketupat ke, bakar lemang ke, ape2 jela. Aku? Msh lg berada di opis ku ini. Huhuhu.. But the best part is bos aku dh beri pelepasan 1/2hr arini tanpa rekod. Seronok nye aku. Dh terbayang-bayang kg halaman ku itu melambai-lambai. Heee...



Td ms aku on d way to opis, wat pertama kalinya sepanjang aku kje kat cni, jalanraya lengang. Blh bwk kete laju2 tanpa halangan. Jakun sebentar aku dibuatnya. Yela, x penah2 jln serdang & bangi lengang, tp kali ni lengang giler. Bygkn aku key in msk opis pun awl drp biasa. mmg pecah rekod la arini. Aku msk opis pun lg skali aku terkejut coz opis x ramai org. Meja dorang kosong je. Ramai dh cuti rupanya. Arini adala xsmpi 20org dlm opis ni. Sunyi je. Xpe..pasni giliran aku plak chao from here. Ish..lmbt plak jam ni bergerak.



So, memandangkan aku blh cuti 1/2day, makanya kami dh tukar plan dgn serta merta. Plan awl kami igt nk blk lepas berbuka kang. Tp skg dh tukar, lepas solat jumaat ni kami trs berangkat ke Kuantan. Lepas amik adik aku di Kolej Hussein Onn dan sepupu aku di Kosas UPM, singgah dulu umah aku kejap, then lepas solat jumaat trs blk. Ish..besnya. Nsb baik brg2 seme dh siap kemas mlm td. xde la kelam kabut sgt aku ni. Cuma nk uruskn ariana jela nnt. Semoga perjalanan kami selamat pegi dan balik. InsyaAllah.



Di kesempatan ni gak, aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin kepada semua yg sedang bc blog aku ni ( ada ke org bc..huhu ). Semoga raya kali ni lebih baik dr thn sebelumnya. Aminnn...Thn ni turn umah aku. Actually, i've no problem at all either my turn or en hubby's turn since kg kitorang dekat je. Plak 2 my MIL akan beraya ke ktn jgk, x raya di muadzam, so lg la xde mslh sgt. Which are 1st, it doesn't make any diff. Ok la kn. Alhamdulillah.. Dpt plak cuti seminggu. Mmg raya sakan la thn ni.



So, kepada semua yg jln jauh, safe journey k. Hati2 bwk kereta 2. Berhati2 di jalanraya. Ingat la org tersayang ;).





No comments: