Wednesday, October 21, 2009

Mama borek ariana rintik..

Adalah satu petang hujung mgu lepas, aku tgh dok lipat kain sambil tgk tv, tetiba terdengar ariana dok membebel & merepek sorang2 ngn bear bear dia. Klu kat cni bear bear die jd adiknya instead of kucing ms kat kg.

Tgk la gelagat dia ni..

Smbil suap makan utk bear dia, mulut dia bising, "kak lut kakak kate, ape ni....bla bla bla(membebel dlm bhs die)". mknanye dia suh bear dia bukak mulut time mkn. Konon bear xnk mkn la 2. Camne la si bear 2 nk bukak mulut dh mmg bear xleh nk bukak mulut. Konon nk membebel mcm mama la 2 coz mama sllu membebel kat dia coz awk 2 mmg culas sgt nk mkn pun. FYI, die membahasakn diri dia kakak ngn bear nya itu..hehe..


Dh siap makan kiss plak bear nya coz dh berjaya abihkn makanan. Siap ckp kat bear, "Pandai bear bear, sayang bear bear". Sebijik mcm mama wat kat dia..huhu..sgguh ku terharu.

Then dh mkn chck plak pampers. "Ooo..bear bear yak nih", kate ariana. Bear ariana berak la konon. Siap btau mama nih, "mama, bear bear yak". Aku jwb le " dh 2 kakak g la basuh". Nsb baik dia x bwk bear bear msk dlm toilet. Klu nk abih lenjun bear bear dia 2. Papa ariana yg kononnya tdo, dok tersengih sorang2. Laa..tdo2 ayam rupanya..


Akhirnya ariana pun tertido kepenatan tanpa dibuai. Biasa klu nk tdo mst nk buai, tp kali ni x yah. Dia tetido ngn sdrinya. Letih sgt la 2..Dia dh tdo aku pun ape lg menyusul le..hehe..
Moral of the story : Jgn la wat perkara yg bkn2 depan anak kita coz dia mst terikut punya, lebih2 lg percakapan kita. Klu ckp mnde yg x elok, kompem dia akan ikut apa yg kita cakap. Lg plak bdk2 sebaya ariana yg dh blh bercakap bhs mudah, kita pun dh phm bhs dia skit2. Apa sj perbuatan kita mst dia ikut..


No comments: