Thursday, October 1, 2009

Raya Keempat @ Beserah

Ni adala cite ry yg last utk thn ni. From sg ular, we're back to Batu Hitam pada malam raya ke4. Nk ke open house umah Makcik aku di Kg Jeram, Beserah.




Menu utama dh smpi..Mee calong (mknn glamor org Beserah)..aku recycle bj raya pertama.



Sesi berebut makanan

Tgk la c ariana yg xnk disuapkn bila makan. seme nk wat sdri. Tgk la aksi2 dia mkn sdri nih




Mkn ngan sudu & tangan



Bersungguh minum air.Minum pun pakai sudu...Aku kat sebelah layan mee yg sedap tu..


Sudahnya, pakaian ariana terpaksa ditanggalkan coz abih sup & air roselle tertumpah di bjnya (Ariana syg, klu anak mama bc blog ni 1 hr nnt, mama mtk maaf ye coz post gbr seksi ariana ni, hehe )


Kesimpulannya, raya thn ni adalah raya plg bes sepanjang almost 3yrs aku berkahwin. Alhamdulillah seme berjalan lancar. Perasan x, kami raya thn ni sebuk dok ulang alik dr batu hitam ke sg ular then ke batu hitam semula. myk kete pun mcm air je laju semacam. hehe..xpe la, raya kn setahun skali. 2 la kelebihan klu kg husband n wife dekat. xyah gdh2 nk blk kg mana...

2 comments:

alyyani said...

aku mmg tak bagi anak aku makan sendiri. nanti jenuh nak bersihkan, nak2 kalau kat umah org. huhu.. ariana pandai betul makan sendiri. cuma placement lari skit ek. tu yg tertumpah tu. heehhe...

mee calong? ape tuh? mee sup eh?

Nana Aziz said...

aku pun mmg xnk bg ank aku mkn sdri. tp die menjerit nk mkn sdri xnk disuapkn. pastu org keliling plak back up c ariana, biarla die nk mkn sdri. 2 la pslnye.nnt bile nia dh besar skit, ko akn alami mnde yg sama. seme mnde die nk wat sdri.

mee calong lebih kurang mee sup la. tp rs die lain skit dr mee sup. sambal pedas pun lain.hehe..ko jgn tnye sgt aly, kang mengidam ko kene ke beserah cari mnde alah ni.kt cni xde..hehe..