Thursday, October 15, 2009

Sgt penat

oh..agak lame daku x menghupdat blog ku ini. bkn daku kehilangan idea, tp kekangan masa yg kadang2 membuatkn aku rs sgt penat untuk mengkorek idea dlm kepala otak aku ni.

Minggu ni plak aku br dpt rskan menjadi pekerja yg komited coz mgu ni aku agak bz menyiapkan tugasan & kertas keja yg diberikan. Mana x nya, bos aku dh mula stat cuti arini, mgu depan br masuk opis coz nk sambut deepavali. so, nk x nk kena la siapkan kje b4 die cuti. btw, bos aku indian+chinese k. tp rupe sebijik malay. seb baik ms mule2 aku msk kje nk lapor diri kat die ari 2 x beri salam. hikhik..ni la die 1malaysia..tp dlm sebuk2 2, smpt lg dok berfacebook & komen blog org..hehe..selingan k.

Blk umah plak bz menyiapkn dinner. terkejar2 ms coz waktu berbuka puasa yg awl sejak akhir2 ni. ditambah plak dgn en hubby ku & ariana yg xsihat, demam, batuk, selsema, hasil jangkitan dari demam aku br2 ni. ni x termasuk dgn ariana yg wat perangai. mklumla bdk2, klu x sihat die x cari org lain. mama die jgk la kene melayan kerenah si tuan puteri 2 yg kdg2 menggugat kesabaran aku ni. mmg dia sgt2 wat perangai sejak akhir2 ni, dan akhirnya kami biarkan sj die melayan perasaan die & akhirnya die terdiam sendiri tanpa dipujuk. Sian plak kat ariana klu dipikirkan blk.Ya Allah, sungguh aku terasa sgt kepenatan 2. adakah ni 1 rungutan? berdosa ke aku klu aku merungut camni? tp aku cuma nk luahkn perasaan je..hmm..Astaghfirullah..cepat2 istighfar..

utk legakan regangan kat kepala otak aku ni, meh la layan gbr. gbr ni xde kene mngena dgn citer ni ok..;)


En hubby ku cayang..tgh demam skrg..siyes nye muke..

Ariana dgn sepupunya Sarah. dua2 tayang gigi..Ariana pun tgh demam gak skg..

Aku suka 2 keping gbr kat bwh ni..Ni kat umah my MIL. Ariana mcm tgh memancing je..hehe..



4 comments:

alyyani said...

laa, da jangkit ke bapak dgn anak pulak. so diorg be2 da sihat ke belum? ariana bole masuk iklan gigi dok tayang gigi gitu. heheh..

Nana Aziz said...

dua2 blm sihat.dok batuk2 lg nye..hmm..

die mmg klu nk amik gbr klu sebut senyum cam xsenyum, tp klu suh tunjuk gigi br la nmpk giginye..hehe..

viruspadu said...

buat kertas keje mmg bosan kan, rasa nak geget2 jer kertas kah kah kah

tp siyes, bz2 pun masih mampu mengomen blog hahahaha, eh tu wajib utk hiburan diri, motivasi diri, baru semangat nak keje gitu, chewah

ariana, cepat sihat yer :D

Nana Aziz said...

hi kak jemah..sonot rs kak jemah trjah blog sy..

bc blog & komen mengomen ni blh release stress kn. sy pun dh mule suke ngn blog ni. masih br la katekn..

yup..hrp2 ariana cpt sihat. 2 pun msh blm sht..