Friday, November 20, 2009

Finally, Jumaat is coming

Wahaha..hari ni jumaat eh. haha..bes bes.. penyeksaan ku berakhir jua. hee.. seksa bebenor bunyi nya. kena tggal ngn laki sekejap je pun. mcm la kene dera. ahaks. yup, arini en hubby ku itu pulang ke umah, keluar dr penyeksaannya kat PD plak. hehe.. suka aku..suka. Ariana pe ntah lg. kang tgk papa dia dh ade kat umah kang, kompem dh xnk kwn ngn aku. hehe.. ank papa la katakn. uhuks..

Mmg seksa weh sepanjang ketiadaan en hubby ku itu ke PD. Mau nya x, aku kena jg seme harta benda yg ade dlm umah 2 sorang2 tau. Pantang dgr bnyi pintu pagar terbuka, aku dh rs cuak dh. Konon ada org nk msk umah aku la konon. pdhalnye pintu pagar umah sebelah. haha..lawak je rs. penakut aku ni rupenya. tp 2 tahan lg. mnde yg plg aku takut skali nk tau ape. cik lipas & tikus. hahaha. pd mulanya aku igt nk tdo bwh je, dpn tv 2 je ha. xyah le naik tdo kat ats dlm bilik. tp bile memikirkan, cik lipas & tikus, aku trs cancel tdo bwh. buatnya kang tgh2 kitorang tdo, tetiba cik lipas & tikus masuk dlm kain aku kang naya. dh la laki aku xde. haha..mcm ngok ngek je aku mikir yg bkn2. lebih tkt ke cik lipas & tikus berbanding pencuri. haha..lawak je aku ni.

So far, aku blh handle c kecik tuan puteri ku itu sepanjang en hubby ku itu berada di PD. She behaved very very well ok. Sgt mndengar kata mama dia. Xde la mngamuk cam rutin harian dia sehari-hari. Anakku sgt baik time nih. Dia cam tau2 je mama dia mmg ssh nk handle dia sorang tanpa papa nya. hehe..Tp yg prob nya, ke mana sj aku pegi die nk ikut... kemana sj. aku g dapur dia ikut, aku naik ats, dia ikut, smpikan aku nk msk toilet pun payah tau. nk solat pe tah lg. kene ada cara supaya dia x kaco aku solat tau. garu kepala gak r pk cmne cara. hee..pastu ariana ni klu kebiasaanya, klu aku g amik dia kat taska, sebelum smpi simpang umah2 dia dh tnya dh, papa mn? tp kali ni dia x tanya pun papa dia. dia mcm dh tau papa dia outstation. yg kelakarnya, pg 2, ms nk siap2kn dia nk htr taska, blh plak c kecik ni membebel, "papa ni kje plak..ish ish..", pastu siap menjeling tajam plak 2. xtahan tul aku nk gelak tgk gelagat dia. mrh sgt ke papa dia. hehe.. tp ok la. Alhamdulillah. Ariana x wat pe'el sgt. Dia jadi sorang budak yg sgt baik.

Pape pun aku nk ucapkan tima kasih pada mak aku & kak long ( kak ipar aku ) coz sepanjang en hubby ku itu kursus, dorang la yg byk amik berat kat kitorang nih. Siap call tnya perkembangan walaupun mak aku kat kuantan nu, manakala kak ipar dok aku kat serdang ni gak.

Ni la dia wajah kesayangan ambe...hehe..

2 comments:

intan said...

sian dia...mesti dia rindu sangat kat papa dia.."sbr ye ariana..jap lg papa blk..." hehhehehhe..

Nana Aziz said...

mmg rindu sgt dh 2.pg td dh mula tnye papa mn. mama die pun rindu gak nih..hehe..