Friday, November 6, 2009

Teambuilding @ Janda Baik - Day 2

Hari ke 2 teambuilding. Pg2 lps breakfast, kami kena present hasil perbincangan mlm td. Tp memandangkan kami masih lg belum siap sepenuhnya, so kena la touch up ape2 yg ptt.



Last touch up

Ni dia hasil nya..

Posing lg..

Sesi pembentangan
Aku sebahagian presentor nya..


Close up skit..hehe..

Ooo ye..nama kumpulan kitorang LUQMAN ye. nape luqman? pjg bebenor explainationnya je. x yah la diterangkan kat cni..kang pening..hehehe..

Abih presentation, diikuti ngn outdoor activity plak. sesi ni yg plg aku suka. time ni la blh release tension. huhu..


1st activity is death crossing. ni tgh kusyuk dgr arahan dr trainer. kene melalui petak empat segi mcm boxing 2. syarat die papan xleh kena tanah & tali. Kaki & bdn kitorang pun sama.


Eh eh..seb baik x jatuh..huhu..the bes part is, group kami xberjaya melepasi mende alah ni ikut ms yg telah ditetapkan. hahaha..bes ke? ssh skit ni. kene pk camne cara utk lepas mnde nih...huhu..


Activiti ke 2. Plank walk. kene langkau batu2 yg ade smpi penghujung then kutip bola. syaratnya, seme peserta kena dok ats papan br leh kutip bola. dan peserta x leh jatuh, xblh jejak tanah & batu. hanya berjalan ats papan yg diberi. papan 2 pn xleh jatuh k. quit tough actually. kene pk gak ni. tp yg ni kami seme lepas. hoorrayyy...




3rd activity. Flying fox. mnde ni la yg plg bes skali..tp syg xde plak gbr aku..hadeii..ni ntah gbr sape ntah ni..sori ye tuan gbr..hehe..





4th. Eco challenge. gbr aku xde gak ni.syg nye la. tp ni la aktiviti yg plg tkt pd aku coz gayat seh..

5th. Jungle lunch. mule2 kena cari makanan dulu b4 masak. ala-ala cari harta karun la. dlm byk2 mknn yg tersenarai aku hnya jumpa sebiji telur je..huhu..ok la 2 drp xde.

Pastu aku dipaksa dan terpaksa msk sungai utk cari mnde2 ni seme. hadeii..bsh lenjun abih. tanah lembik yg amat. c ecah terkena pacat. seb baik aku x kene. darah aku xsedap kot. pacat x suka...hehe


dh jumpa seme, sesi memasak plak. mereka seme menunjukkan skill memasak yek..



dh siap mkn, melantak time plak. aku dh mule pening2 time ni coz xtahan bau air sungai pada bj aku. menusuk lubang hidung aku. kalah bau kari ayam & sardin yg dimasak tau..


Petang plak kami ade activiti lain plak. Effective communcation.

Sorang akn beri arahan utk membuat bentuk sperti dlm gbr ni


Pening gak weh..

Next is team motivation. Blh thn gak kami kene touture time ni. nk nangis pun ade. mlm plak ade fish philosophy plak. Gbr xde ek..huhu..to be continue.
P/s:sebahagian gbr di copy kat seri dinar website..heee..

No comments: