Monday, December 7, 2009

1st checkup

Alhamdulillah..dh ade pun letrik kat opis nih. dr pukul 11 pg td smpi kul 3.15 ptg br ade letrik. kje pun xleh nk wat mn pun. dh 2 xde letrik. komputer xleh guna, mesin fotostat xleh gune, even telefon pun xleh guna smpi skg walaupun dh ade letrik. aku pelik jgk. ujan xde, ribut xde, tetiba je black out..k la.kita stop psl citer 2..aku nk update psl my 2nd pregnancy..
Td memandangkan xde letrik kat opis ni, aku mtk izin ngn bos aku utk pegi ke klinik. Konon nk pegi khamis ni. Tp memandangkan dgn keadaan opis yg camni, kje 1 hape pun xleh wat, so aku pun pegi ke klinik arini. Memandangkn aku ade panel klinik UKM, makanya aku pegi ke Poliklinik UKM Kesihatan kat Seksyen 15. Msk2 ramai org weh. Kul brp la turn aku nih. Xpe..saba..
Dlm kul 12 br nama aku dipanggil. Aku diperiksa oleh Dr. Fadzillah & InsyaAllah, klu xde pape aral, aku akn dicek olehnya smpi la saat melahirkan. Alhamdulillah, setelah dicek, baby dlm kandungan telahpun berusia 7weeks. Means, lg seminggu genap 2bln usia kandungan ni. Sekejap je kn. InsyaAllah, EDD will be 27th July 2010. Aku dh blh bayang yg aku xberpuasa pd ramadhan thn dpn. huhu..mati la nk ganti..huhu..xpe la..nk wat camne kn.. Aku pnye BP pun normal, 110/70. Aku kena berjaga2 kali ni coz aku ada history high BP before. Hrp2 xde high BP kali ni. Pastu Dr Fadzillah scan my tummy. Tang ni yg aku excited sgt2 ni. Baby nya sgtla tomey, kecik je. The best part is jantung baby dh mula terbentuk & kedudukan baby btl2 dlm rahim aku. Alhamdulillah. Semenye normal. Seronok plak nengok my baby inside my tummy. Tp pd scan 2 EDD bkn 27/07/10, tp 30/07/10. Hmm..Tp xde la lari jauh sgt kn... Oo ye, gbr scan baby ade sbnrnya pd aku skg, tp memandangkn aku xde scanner, makanya gbr 2 xleh dipostkn kat cni..syg nye la..Aku simpan jela ek...Next appointment will be 07/01/2010..

4 comments:

Ena said...

ALHAMDULILLAH..
Jage kesihatan baik2 naaa... :)

intan said...

u take care ok..bestnye lah dah mengandung lagi kan..intan ni xtau la bile lagi..huhhuhu..

alyyani said...

bermula la rutin check up lepas ni. jaga diri weh. baru tau ko ade history hugh BP. insyaAllah semua akan ok lepas ni. tu, ticker kat sebelah tu bole la letak dah. :D

Nana Aziz said...

ena: thanks a lot..

intan: thanks. InsyaAllah nnt rezeki intan plak. Dia suh rehat lg 2..hee

aly: yup, pasni kene g klinik tiap2 bln la. aku dulu ade high BP time usia kandungan nk msk 8bln. hrp2kali ni xde la.

a'ah kn. tul jgk 2. nnt aku ltk ticker kt sebelah..hee..thanks