Tuesday, December 1, 2009

Ariana's Birthday Besh

Hmm..mengeluh ni..hmm..dan hmm lg..blh gtu? Klu org tau, mst blh agak nape aku ngeluh. Nk wat camne org dirai demam. Sape lg klu bkn c ariana ku itu. Nk sambut besday dia plak dmm. Blh thn gak trk merengeknya. Tp pape2 pun, mjlis ttp berjalan w'pun besday girl dmm. Persiapan ttp buat. Cume yg xbesnya, ariana merengek just nk duduk ats riba aku je. even ngn papa dia pun dia xnk. Aku jd serba slh gak. Org lain sebuk wat kje itu ini, aku dok sebuk riba anak..nk wat camne..hmmm lg...Layan gbr jela ek. Mls nk citer byk.

Meja mkn blm dipenuhi mknn lg. Main menu, mee sup sj. Plan asal nk wat BBQ.Tp memandangkan keadaan sekeliling x mengizinkan, kwsn umah naik air, makanya yg terjadi hanyalah mee sup sj.
The bags

The cake


Memandangkan birthday girl dmm, maka papa nya yg mewakilkan tuan punya badan. Disaksikan oleh Sarah & mksu nya. Xpe la papa, papa potong kek awl sempena besday papa bln ni. Kira advance la ni. hukhuk..Turn mama lak turun potong kek sementara tuan putri beradu. Xsmpi 10 min dok cni, c ariana meraung dh cari aku. berlari plak aku dptkn dia.

Ni dia tuan puteri br bgn. Bwk kuar dia sekejap je, pun meraung jgk..huhu..letih den..

Antara tetamu yg hadir
Gbr kat bwh, papa sebuk dok agih paper bag.




Ariana terpaksa dibawak lari coz dia mengamuk x hengat. Bila aku letak je dia kat cni, trs dia mtk makan. Kat luar xnak makan. Sabo jela aku c kecik ni (sila abaikan brg2 yg bersepah dibelakang ye..hehe)

Dh mkn, tuan puteri ni pun beradu sml. Memandangkan aku tgk ariana ni mcm lena bebenor la kononnya, aku pun slow2 la bgn nk tlg pape yg ptt. Br nk bgn tetiba dia meraung, kuat plak 2. Ish..bdk ni...
Antara present yg diterima. Aku xsangka ada org nk kasi present utk ariana coz xde niat lsg nk hadiah ape bagai. Kitorang niat just nk wat mkn je. Alhamdulillah, rezeki ariana. Ada lg hadiahnya, x teramik plak gbrnya. ehek..Tima kasih bebanyak ek..

Ni la dia mjlis ariana yg x seberapa. Mjlis yg dibuat sempena ry hj. Serba sederhana. Lain yg dirancang, lain plak jdnya. 2 la, kita hanya merancang, Tuhan yg tentukan..Hope thn dpn blh wat lg mjlis camni. Tp mybe umat makin bertambah la kot. InsyaAllah. Br ku tau nape ariana wat perangai sgt sejak akhir2 ni...hmmm..will be update soon..;)

5 comments:

alyyani said...

nana, ariana sambut bday yg ke 2 kan? agaknye budak nak alih tahun especially umo 2 tahun kot. sebabnye cousin aku aritu celebrate bday anak dia yg ke2. demam gak. ape lg, mengamuk sakan la budak tu tak mau potong kek. takpe la, majlis ko tetap meriah aku tgk.

cik mas said...

hepi birthday ariana. ariana dah nak dapat adik ker...? hehehe..

Nana Aziz said...

aly: oo..yeke?agaknye la kn. tp kesian la kat dia coz nk rai dia plak dmm.

cik mas: thanks cik mas. ye la 2 kot. blm kompem ngn doktor lg. hee..

intan said...

happy bfday darling...semoga semakin cergas n noty ok..yeahaaaa....

Nana Aziz said...

intan: thanks intan. mmg dia makin notty la skg nih..hehe..