Wednesday, December 30, 2009

It's been a while..

Lama gak weh aku x update blog aku ni. hampir sebulan gamaknye. dh nk msk thn br dh. bkn aku xde idea or xde citer dan sebagainye. tp memandangkan keadaan aku yg xbrp nk sehat ni, makanya semangat aku utk berblogging jd down la plak. Hari ni alhamdulillah, aku sehat skit. tp petang kang tgk la cmne keadaan aku.

Pregnant kali ni aku rs mual lain mcm. Pening kepala x hengat dunia. Huyung je rs dunia ni. Elok aku tgh mkn pun blh pening tau, trs stop mkn. Tp yg peliknya, aku x muntah2 plak. Hnya sekadar mual & pening jela. Tp yg xthn 2 time skt hulu hati. Ya Allah seksanya rs. Kali ni, aku byk alahan waktu petang. Jarang sgt alahan waktu pg. Klu nk dibandingkan ngn dulu, aku alahan byk waktu pg. 2 la psl tiap kali blk kje aku jd flat yg amat. Penyudahnya en hubby ku itu yg turun ke dapur. Sian dia..Aku hrp2 sgt arini aku ok.

Disebabkan aku alahan jgk la, byk kesah2 aku xdpt aku ceritakan kat cni. Aku just listdown je ek. Gbr pun xde. antaranya

  • My Hubby's birthday on 14/12/2009. Kiteorang just sambut kat Restoran Village View (yeke full name die??) kat bangi. Best jgk environment restoran ni. Ada kolam ikan yg beso. Ariana ralit dok tgk ke ikan je, mkn skit aje..Oo ye, en hubby ku itu berkongsi tarikh besday sama ngn kakak nya. Kakak ipar aku la kn. Beza umr dorang btl2 setahun je. Hee..
  • Kedatangan my MIL ke umah aku 2 mgu lps. my MIL dtg ke serdang atas urusan kerjanya di sini then dia dtg menjenguk kami di serdang bersama-sama dgn rakan sekerjanya
  • Mgu lps on christmas day, kami blk ke ktn. Kami berangkat pd hr khamis mlm jumaat ke muadzam. Bermalam di ctu semalaman, then pg esoknya (jumaat) br berangkat ke ktn. Alhamdulillah, perjalanan selamat semenya.
  • Ari jumaat berada di batu hitam, xde pape citer menarik just lpskn rindu aje. Especially ariana yg dh lame xjumpa wan & aki nya. Dia tgh tdo pun blh terjaga smbil kaki tergedik2 keseronokan sbb wan & aki ada dpn mata.
  • Sabtu, mjlis pertunangan farah. Farah ni adik kepada hanim, kwn aku ms sekolah menengah. dia jmpt aku seminggu b4 mjlis. kebetulan plak aku blk, so blh la terjah ke umahnya.
  • Sabtu jgk, lps ke mjlis pertunangan farah, aku ke kemaman plak. Melawat chah yg selamat melahirkan Mohd Danish Zulfan pd 03/12/09 (yeke?) Comey ank chah. ooo ye..chah merupakan rakan sekerja tmpt kje lama aku.
  • Ahad, di sungai ular, dorang wat kenduri bubur asyura sempena awl muharram. Sgt meriah ok. Tp aku pd ms ni berada dlm keadaan huyung coz xtahan bau asap. So duduk dlm umah sj. Time ni aku teringin nk mkn bubur yg panas2 & cair. Tp aku mkn skit aje coz pening menguasai, hilang seleraku. Hanya bau myk angin je aku blh bau.
  • Smlm, di Serdang, kedatangan org jauh dr Sg Ular ke teratak buruk kami. Hee.. Dia dtg bersama ngn mksu ariana (ijan). Aku hnya smpt menghidangkan mee + bihun sup sj. Sgt pantas. hee..Nsb baik jgk smlm aku alahan belah pg. ptg dh ok. Biasenya aku alahan belah ptg. pelik jgk. Rupa2nya org jauh nk dtg.

Hmm..byk kn peristiwa2 yg berlaku sepanjang blog aku ni xterupdate. Tp syg, seme peristiwa di atas tiada gbr utk tatapan seme. ni seme gara2 kes klu x kerana tertinggal kamera, aku terlupa nk snap gbr. blh gtu? ssh la nk jd penulis blog tegar klu camni. heee..Klu la gbr ada, mst byk mnde akan diupdate di blog ni..

Alhamdulillah, si kecik ni..oppss..si kakak ni berada dlm keadaan sht walafiat wpun mama dia xbrp nk sehat..

3 comments:

Ena said...

Salam..

Cian awak yer.. hope pasni kembali sihat.. :)

alyyani said...

kalau pening tu mmg tak tahan weh. aku 2nd time ni mmg teruk la. pening setiap masa smpi skang pun pening tau. sampai kan kalau takde minyak angin mmg bole nangis. kalau bole telan panadol, mmg aku buat dah. lepas tu awal2 dulu dgn muntah bagai. adeh la. dugaan buat kite ye.

mujur ariana sihat. banyak gak aktivit korang. betul la tuh restoran village view.

Nana Aziz said...

ena: thanks ina. 2 la..xsaba rsnya nk sehat sml..

aly : yeke aly pening smpi skg? mak aih..lamenya. aku gtu gak ke? mmg menduga la kn. utg la kpd mummy2 yg pregnant x terkena alahan.

alhamdulillah, ariana sehat. hrp2 dia sehat lame2 la skit..oo btl ek village view. aku pnye la pening smpi terlupa nama restoran 2.hee..