Friday, July 17, 2009

Penantian itu berakhir jua akhirnya

Alhamdulillah..akhirnye ape yg aku nnt kn tibe jua..pd entry yg lepas, aku mengadu ( bnyi cam merungut pun ade..hehe ) bile la seme ni akn berakhir kn. Tp alhamdulillah, ape yg aku tgu selama ini mjadi kenyataan. My life also will be change soon..;D . I like!!!

Thursday, July 16, 2009

Hai anakku..





Hmmm.. Aku ralit tgk anak aku c ariana ni bermain sorang2. Kesian plak aku tgk die main sorang2 xde kawan. Walaupun mak abah ade cucu2nye yg lain, tp dorang seme x tinggal skali ngan mak abah aku. Seme dh bwk haluan masing2. Dlm umah ni, cuma ade aku, mak, abah & arianna satu2nye kanak2 yg tinggal dlm umah ni. 3 lg adik2 aku msh lg blaja. Kesian plak aku tgk ank aku yg sorang nih. Tp die main sekejap je. X smpi 10 minit die main, then die lari la. Mybe die boring kot main sorang2 agaknye.

Tp klu bg die buku, mmg lame la die dok mbelek buku 2. Die mmg suke ngn buku. Klu die start bc buku, smpi aku blh siapkn kerja menggosok bj aku n en hubby ku itu dgn jayanya smpi abih.

Tp aku ttp kesiankn anakku itu bermain sorang2. Adakah kami patut memberikn adik kepadanya? Ditambah plak dgn ariana yg suke pd baby membuat aku makin ingin memberikan adik kpdnye. Hmmm…Will discuss with my hubby soon!!





Wednesday, July 15, 2009

ISO Reception

This ISO Reception was held on 03rd July 09 at Vistana Hotel, Kuantan. Actually, opis aku ni dh lame dapat pengiktirafan nih. Dr thn lepas lg. Tp br thn ni berkesempatan utk launching coz ms x mengizinkan. Byk sgt kjenye. So terpaksala postponed.

Bkn senang tau nk dapat sijil ISO nih. Byk kje yg amat sgt kene wat. Keje yg sedia ade pun dh mmg byk, di tambah plak ngn kje2 ISO ni, mmg agak memeningkn kepala otak aku nih. Aku igt lg ms mule2 nk plan for this certification, aku smpi ‘terberanak’ awl gara2 tension kot. X larat btl rsnye. Pressure yg amat sgt. Biasela mule2 nk set up ISO, mmg pening. Tp skg everything is smooth. Dh clear dh seme. Kurang dh la peningnye. Just focus pd kje2 yg sedia ade jela. Mari kite lihat gbr2 ms ISO Reception nih.


BA Equipments



Para engineers waiting for the guest ( kat cni kitorng pggil dorang enjin nyior, cam sesuai je ngn engineer kn!!jgn mare aaa )


Big bozz of us..die la paling bangga dgn certification nih


Makan time


The dancers-rugi plak x amik gbr dorang menari, nice

Ni la staff CR. x pasti seme ade ke x dlm gbr nih


So tahniah la yek kepada korang seme yg terlibat dlm pengiktirafan ni ek. Korang mmg da bomb!! Caya la..Kat cni gak aku nk ambil kesempatan untuk minta maaf pada opismate aku sepanjang kite bekerjasama utk dapatkn sijil ISO ni, mn la tau kot aku ade nyusahkn korang ke, atau ade termarah korang ke ek. Sowee…


P/S : Aku ni tgh bz pun sempat lg update blog..hehe..biase la..rehat sebentar bersama kit kat..hehe

Tuesday, July 14, 2009

Koleksi tudung Ariana

Kali ni nk story psl koleksi tudung “Ariana” ( Bkn tudung ariani k ). Check this out.


Ms ni umr sy 9bln. Tudung ni sebenarnye Wan punye. Tp mama pksa sy pakai coz mama tgk sy tertarik sgt ngn tudung ni pd waktu 2. Bile mama cube pakaikn kat kepala sy, sy jd rimas la plak. X smpi 10 saat sy pakai, sy dh tgglkan tp mama berjaya jugak snap gbr sy. Ish..jahat tau mama ni!!



Ni satu lg koleksi tudung sy. Sy posing bersama ngn pak ngah sy. Bile mama cube pakaikn, tgn saya ni xleh nk dok diam coz geram ngn manik2 yg sgt glitter 2.



Tudung ni plak mama snap ms raya thn lepas. Tudung ni bkn mama beli, tp pinjam yg kak ngah punye. Time ni mama kate susah btl nk snap gambar sy yg menarik ms pakai tudung ni coz saya bad mood waktu ni.



Ni gbr sy ngn mama. Sy sgt sukekan tudung ni coz rs sgt selesa ngn sy. Sehinggakan mama nk tanggalkn pun sy x bg. Sy rs sy cantik bile sy pakai tudung ni. Hehe..



Ni satu lg tudung yg sy suke. Tudung ala2 mak datin gtu. Bile sy pakai tudung ni, sy rs cam xnk tanggal dh, bio je kat kepala ni. Sy akan round kat seme org & bile seme org kate sy cantik, br la sy tersenyum puas ati mcm gbr di atas. Sgt cantikkn sy. Dulu, ms sy xnk pakai tudung, mama pksa sy pakai tudung. Skg, bile sy dh suke pakai tudung, mama plak pksa sy tanggalkan tudung. Mama kesian kn sy tkt sy panas. Ish.. mama ni. Mn 1 nk ikut ni. Sy x phm la….



Ni la koleksi2 tudung “ariana”. Tudung “ariana” ni murah je, F.O.C. tau, x semahal tudung ariani di pasaran, coz mama & papa sy yg belikn utk sy. So xperlu la sy keluarkn duit utk membelinye. Hehe..

Monday, July 13, 2009

Cucu2 Mak Abah Ku

Wahh.. akhirnye aku dpt gak mencuri tulang skit utk update blog aku nih! Arini nk citer psl cucu2 mak & abah a.k.a anak sedara aku la, mengikut turutan.


1. Wan Mohd Aniq Najmi B. Wan Mohd Zulkiflee ( Abg Long )


Nk citer skit psl abg long ni. Umr 6thn. Dh sekolah dh. Cepat pick up. Pandai sungguh menyusun kate2 bile bercakap. Die suka sgt melayan bebudak2 terutama Ariana. Ariana pun suka sgt main ngn die. Klu nmpk abg long dtg umah, mnjerit2 la die pggil along suh msk umah main ngn die. Abg long ni merupakan cucu sulung mak abah. Ank sedara sulung aku la. Klu dh sulung 2, kitorang layan die pun lebih skit. Terutama mak abah aku. Excited semacam je. Biase la 2 cucu sulung.


2. Wan Nur Alia Najwa Bt. Wan Mohd Zulkiflee ( Kak Ngah )


Ni ank ke2 abg aku ( Along ). Umr nk msk 4 thn dh. Die ni lg cepat pick up nye berbanding abg nye coz umr nye br nk msk 4 thn dh pandai mengaji. Wahh.. kagum aku ngn kak ngah ni. Tp kak ngah ni kurang skit bab2 berkawan coz die lebih suka menyendiri, suka main sorang2 & x suka diganggu apabile die tgh kusyuk main. Ariana pun cam phm je pe’el kak ngah ni. So ariana mmg kurang la kaco c kak ngah ni.

Both of them dr kiri abg long & kanan kak ngah


3. Arianna Nur Zuhayra Bt Zaiful Kamal Shah

Seperti yg sedia maklum, ni adalah anak aku la. Cucu mak abah yg ke 3. Umr 1thn 8bln. Perangai die? Huh, mengalahkn cucu mak abah yg 1st & 2nd. Kire die la juara nye. Mane x nye, byk sgt la kje die. Memanjat sane memanjat sini. Wat sepah brg2 no. 1, jgn la dilarang. Ariana ni suka berkawan, terutama klu tgk baby. Siap main ba ba cak lg. Die lebih suka bermain ngn abg long berbanding kak ngah coz abg long suka sgt melayan die. Mcm kak ngah agak tegas skit, so die x brani la nk kaco kak ngah.


4. Wan Mohd Aqieel Najmuddin B Wan Mohd Zulkiflee

Ni cucu mak abah yg seterusnye c aqil. Ni gbr ms mama die dlm pantang. Skg umr die dh 10 bln. Gbr yg latest blm ade lg. Skg die pun dh pandai memanjat. Tp lebih sopan berbanding ngn arianna. Die seorang yg amat pemalu coz apabila namenye dipggil, die akn tersipu2 malu then sorokkn mukenye disebaliknye bj org yg mendukungnye. Klu org yg die xknl dtg umah die, terlalu susah utk mndengar suaranye, tetapi, apabila tetamu mahu melangkah pulang, mule la die perdengarkan suara jantannya yg macho itu. 2 la die c aqil. Ariana suka pggil nama die atiill..


5. Wan Nurhana Umayrah Bt Wan Azizul


Next, ni anak kepada abg aku ( angah ) & Kak Jana yg br sj dilahirkan pada 18/06/2009. Ibu die pun msh lg dlm pantang. Xtau lg nk pggil ape kat c kecik ni. Maybe umayrah la kot. Pe’el die pun blm dpt dikesan coz msh lg kecik. Cute x umayrah ni. Mst la..tgk la mak sedara die. Hehehe…prasan lak!! Umayrah ni merupakan cucu terakhir mak abah wat ms skg ni. Maybe to be continued next time. Hehe. Mn la tau kot adik arianna plak bkl menyusul. Hehe.. bile 2 agaknye? Kene tgu big bos approve proposal dulu la jwbnye. Hehe..Lgpun ade 3 org lagi anak2 mak abah, adik2 aku yg blm kwin lg. Tguuuuu…

Busiest Week

Minggu aku xpasti samada leh update this blog or not coz i'm the busiest women for the whole week. hehe.. Tp mmg btl pun. seme mnde kene sttle this week. Hope i'll will meet target. Nnt klu ade ms, akn ku curi tulang skit utk update this blog k...