Friday, July 31, 2009

Aktiviti kami 2minggu lepas

Aku nk citer skit psl last 2 weeks punye aktiviti. Dh msk weekend br dh. Br nk post .Lmbt skit citer ni kuar yek. Hehe..Whatever pun, 2 mgu lepas kami bz gak cam weekend2 yg sebelum ni.

Lps amik en hubby ku itu di terminal, mlm 2 jugak kami kuar jln2 coz esoknya kami nk berangkat ke muadzam plak. Mlm 2, 1st thing yg kami wat, kami pegi kedai gbr nk amik gbr passport ariana. Riso gak ni coz ni la 1st time nk bwk ariana amik gbr berukuran passport. Gbr ni merupakan salah satu requirement dr ukm, selain drp gbr aku & en hubby ku itu. Gbr kami xde la mslh sgt, yg aku riso nye, gbr my princess 2 la. Wat nye die wat perangai kat kedai gbr kang naya. Smpi kat kedai gbr, seperti yg aku jgka, ariana psti wat perangai. Die x nk bergambar. Siap pegang tgn aku ni jgn bg lari. Setelah sesi pujuk memujuk, br la kami leh cameraman leh amik gbr die. tp syg aku xleh letak gbr die dlm blog nih, coz gbr terlalu berat. hmpir sejam upload, x lepas2. tp yg pasti, aku mmg x puas ati ngn gbr 2. sgt x cantik.

Then, lepas amik gbr, kami singgah plak ke tanjung Lumpur. Biasela, klu dh kat tanjung Lumpur 2 wat ape lg, sesi menjamu selera la plak. This time was papa’s treat coz kononnya nk celebrate sempena ngn kerja baru yg aku dpt ni. hehe..Thanks papa. Lap u!!

Our dishes. Just simple & nice. Mklumla, blm masyuk lagi waktu ni. hehe


Duduk x smpi 5 min, lps 2 tgk la gbr di bawah..


Tgk 2, baby chair 2 kegunaan die utk duduk, tp die berdiri


Lepas mkn kami trs blk coz esok perjalanan lg jauh, berangkat ke muadzam plak.

Esoknye, sabtu, we’re going to muadzam shah, my MIL’s house. Dh lama dh x blk ke muadzam. Tp b4 ke sana, kami singgah dulu ke tapak jualan brg2 buatan Malaysia, anjuran KPDNHEP. Lebih kurang mcm carnival jom heboh je. Org ramai yg amat. Aku x tahan skit klu tempat sesak camni, di tambah plak ngn cuaca panas, lg la xtahan. X smpi sejam kami kat cni, trs blah. Tp sempat lg amik gbr putri ariana ni.

naik kenderaan ape ni ek? X igt la name die.

Pastu kami sggah ke giant jap, mkn2 dulu.

c comot.

Then br la berangkat ke muadzam. Sepanjang perjalanan ariana tdo je. Trmasukla mama die skli. Hehe..papa jd driver yg tegar. Hehe..Kami selamat smpi kul 4.00pm. Smpi je sane, ariana n also myself segar bugar la coz dh tdo dlm kete. Manakala en hubby ku itu agak penat la skit. En hubby ku itu tdo sekejap dlm setengah jam, aku plak dok melayan c ariana ni main & tgk tv. Ms ni Wan die xde coz she on the way back from kelas menjahit. Dlm kul 5pm camtu, brla Wan ariana blk. Ape lagi, dorang melepaskn rindu dendam la kn. Mklumla, lame dh x jumpe. Dlm kul 6 kami kuar ke psr mlm muadzam. Bkn beli ape sgt pun. Sj jln2.

B4 pegi psr mlm. Ariana dh mule menunjukkan skill die yg byk kje itu.

Die dh mule nk berkemas kat cni plak. Perasan x gbr kawin kami kat belakang 2? Hehe..


Mlm 2, lepas Isyak, kami pegi ke kenduri umah kwn my MIL. Ni kenduri tahlil je, tp tuan rumah tumbangkn seekor lembu utk kenduri nih. Wah, mcm kenduri kawin la plak. Tp xde gbr kat mjlis kenduri nih. Segan la plak nk amik gbr. Dh la org tgh tahlil. Huhu..Amik gbr kat umah jela.

Ready for kenduri.

1st time pakai bj kurung nih. suke sgt die..

Hari ahad kami berangkat pulang ke kuantan. Seronok la gak coz ariana behave sepanjang berada di muadzam. Cume die wat perangai byk kje die 2 je la. Kami selamat smpi ke kuantan lebih kurang kul 5pm. Alhamdulillah. 2 jela our weekend activity kali ni. entry psni aku citer psl weekend aktiviti kami yg br plak.

Thursday, July 30, 2009

I'm Happy but Worried

Waa..sgt lame ku x mengupdate blog ku ini. hehe.. sudah agak bersawang nmpknye. aku sgtla bz nye weh. Selain drp kje yg agak menimbun ni, aku jgk ade sedikit mslh kesihatan. Sedikit ke? Cit..ye la 2. Hehe.. Aku sebenarnye dh lame tanggung penderitaan ini tau..hehe (ayt skema 2). Tp oleh kerana aku ni amatla penakut utk berjumpe ngn doctor gigi, maka ini la akibat yg aku perlu tanggung. Pdn muke utk diri aku sdiri Huhu..yela, klu dh skt gigi 2 phm2 jela. Sktnye smpi ke kepala. So, idea utk berblogging pn jd kureng gak la, wpun aku sebenarnye ade byk mnde nk share. Hehe, alsan je tu sbnrnye. So, uolls, jgn tiru mcm aku ok. Finally, semalam aku mndapat sedikit aura keberanian utk wat date ngn doctor gigi. Hehe..aku pun pelik ntah dtg dr mn keberanian 2 pun xtau la. Pdhal, aku mmg seorang yg penakut pd doctor gigi. Biarla ape org nk kate skali pun. Tp smlm mmg agak miracle coz aku berjaya gak utk memberanikan diri berjumpa ngn doktr gigi. Uishh..rs cam xpercaya. Kagum plak aku pd diri sdri. Hehehe..puji diri sdri 2..x tahan..Tp alhamdulillah, semenye ok & yesterday, I’ve got mc for 1 day. Okla 2 kn. So, arini leh la update mn2 yg sempat kn.


Hmmm..berkenaan ngn tajuk di atas, nape ek aku letak I’m happy but worried. Hmm..mmg btl pun coz I've only have not more than 3 weeks to settle everything here. haduii la.. sgt la penat k.

Ye, aku cume ade x smpi 3 mgu je kat cni. Entry lepas kn aku ada cite yg penantian aku berakhir gak coz aku dh dpt ape yg aku n en hubby ku nk sgt. Yup, FYI aku dh dpt kje yg aku idam2kn sgt 2. Dlm ms yg same, kje yg aku dpt 2 plak berhampiran ngn en hubby ku itu. So after this, en hubby ku itu x perlu lg berulang alik tiap2 mgu ke ktn ni coz I’ll be always with him soon. Alhamdulillah. Aku sgt2 la bersyukur & gumbira yg amat sgt coz penantian aku berakhir jua. Hehe.. After this my life also will be totally change.


Ini bermakna, satu penghijrahan yg besar akan berlaku dlm hidup aku x lama lg. Perasaan aku? Rsnye cam dh x terucap dh. Mcm2 mnde aku rs skg. Gembira ade (of course la kn), sedih ade, berdebar2 ade, bahkn risau pun ade. Mcm2 aku pikir. Cume yg aku hrpkn, semenye berjalan lancar tanpa sebarang halangan.


X sampai sebulan je lg kerjaya aku pun akn berubah. Environment kje pun totally change. Yela, environment kje aku skg kat CR Asia ni lebih pada oil & gas & aku handle bahagian purchasing. Tp bile aku tkr kerjaya br x lame lg ni, environment kje br, education & aku ditempatkan di unit hal ehwal perundangan, jabatan pendaftar, UKM. Wah..mmg agak different kn! Dua2 bidang yg agak berbeza. Ye, aku dpt kje di UKM, tempat belajar aku dulu. Hehe…Xsangka la plak aku akn dpt kje kat UKM ni coz ms blaja dulu, aku x pernah terpikir pn yg aku akn jadi slh seorang staf UKM. Alhamdulillah. Aku hrp, aku blh sesuai kn diri dgn kerja br aku ni nnt.


Selain drp kerjaya, life aku pun turut berubah, di mana, dulu selama lebih 2 thn after we’ve get married, aku tinggal ngn mak abah aku. Tp lepas ni, aku akan tggl bersama en hubby ku & my dotter tersayang. Aku amat bersyukur di atas anugerah yg Allah bg kat aku skg ni. After this, aku tidak lg dicop sebagai weekend husband & wife. Syukur sgt2.


Cume dlm kegembiraan tu, ade gak kerisauannya. Aku xdela riso mnde lain sgt. Aku cume riso kn, anak aku, c arianna. Aku berharap sgt2 ariana dpt menyesuaikn diri ngn keadaan & suasana br di kl nnt. Yela, sebelum ni, Aki & Wan nye jaga die time aku kje. Tp bile dh tggl sane, ariana akan dijaga oleh org lain. Tang ni la yg membuatkn aku riso sgt2. Smpi skg aku ngn en hubby ku itu blm decide lg nk htr arianna ke mana time kami kje. Samada nursery atau cari pengasuh. Semenye tgh survey lg. Aku rs kedua2nya ade pro & contra nye. Tp nk xnk, mnde ni kami kene face jgk & aku hrp semenye berjalan ngn lancar. Ya Allah, pls. give us the strength to go through these challenges dan permudahkanla segala urusan kami. Berdebar-debar rsnye nk tgk reaksi ariana nnt. Aduhh..riso den!! Hmm..

Hrp2 anak mama ni blh sesuaikn diri kat tmpt br nnt ye syg


P/s : Seme parents nk kn yg terbaik utk anak nya kn!!