Wednesday, September 9, 2009

090909

Arini 090909. Satu tarikh yg amat cantik pd aku dan kita x mgkin akan jumpa tarikh ni lg sbb 100thn akan dtg br la kita dpt kembali pd tarikh ni. Kecuali dgn kuasa Allah SWT, umr kita dipanjangkan sehingga 100 thn. Kalu aku hidup lg pd 100 thn akn dtg, xtau la apa jd ngan aku time 2.Hehe..
Kebetulan plak arini jth pada 19 Ramadhan. Wah.. seme angka sembilan yek. Kebetulan. Ini bermakna ada lebih kurang 10 hr sj lg utk kita seme berpuasa dan menyambut hari raya. Aku rs cam cepatnya ms berlalu. Mcm xcaya je kn.
Mgu sudah, cuti Nuzul Quran kami sekeluarga g ke Cheras, umah adik ipar aku kat sana. Bermalam kt sana. Honestly, sepanjang aku dok cni, ni la pertama kali aku g ke umahnya. Alang2 dh smpi sana, kami pun decide utk shopping raya skali la. Heee.. Aku berjaya merembat 2 psg bj kurung, manakala en hubby ku itu plak berjaya merembat 1 psg kemeja. En hubby dpt jumpe 1 psg je coz dia adalah seorang yg sgt cerewet klu bab penampilan diri dia.Xpela, asalkn die berpuas ati. Bj melayu en hubby ada di kg.
Baju raya ariana? FYI, aku dh beli bj raya ariana lebih awl lg kat Jusco Equine. So bj ariana aku x beli la kat cheras. Ada gak usha2 kat cheras, tp seme nya aku x berkenan. Xpela, lgpn bj ry ariana dh byk. Bj kurung dia pun ada ngn wan dia kt kg. Ni x termasuk bj2 yg org bg kat dia yg blm terpakai lg. InsyaAllah, blh muat kot kali ni.
Tema thn ni, mcm2 kaler k. Hari ry pertama kaler orange, ry kedua kaler hitam, ry ketiga kaler kuning. Hari raya seterusnya bebas. Mcm2 kaler. Hari raya pd thn ni berbeza skit coz mcm2 kaler yg aku decide sdri. En hubby ku itu ikut je. Klu nk dibandingkn ngn thn lepas, aku cuma decide 1 kaler je. Merah. Dr ari pertama raya sehingga la hr seterusnya , hari2 merah. Cuma bj je lain2. Kali ni aku wat lain skit.
Entry kali ni agk membosankan coz xde gbr lg ye kwn2. Kena tgu lagi la jwbnya...hehe..