Thursday, October 15, 2009

Sgt penat

oh..agak lame daku x menghupdat blog ku ini. bkn daku kehilangan idea, tp kekangan masa yg kadang2 membuatkn aku rs sgt penat untuk mengkorek idea dlm kepala otak aku ni.

Minggu ni plak aku br dpt rskan menjadi pekerja yg komited coz mgu ni aku agak bz menyiapkan tugasan & kertas keja yg diberikan. Mana x nya, bos aku dh mula stat cuti arini, mgu depan br masuk opis coz nk sambut deepavali. so, nk x nk kena la siapkan kje b4 die cuti. btw, bos aku indian+chinese k. tp rupe sebijik malay. seb baik ms mule2 aku msk kje nk lapor diri kat die ari 2 x beri salam. hikhik..ni la die 1malaysia..tp dlm sebuk2 2, smpt lg dok berfacebook & komen blog org..hehe..selingan k.

Blk umah plak bz menyiapkn dinner. terkejar2 ms coz waktu berbuka puasa yg awl sejak akhir2 ni. ditambah plak dgn en hubby ku & ariana yg xsihat, demam, batuk, selsema, hasil jangkitan dari demam aku br2 ni. ni x termasuk dgn ariana yg wat perangai. mklumla bdk2, klu x sihat die x cari org lain. mama die jgk la kene melayan kerenah si tuan puteri 2 yg kdg2 menggugat kesabaran aku ni. mmg dia sgt2 wat perangai sejak akhir2 ni, dan akhirnya kami biarkan sj die melayan perasaan die & akhirnya die terdiam sendiri tanpa dipujuk. Sian plak kat ariana klu dipikirkan blk.Ya Allah, sungguh aku terasa sgt kepenatan 2. adakah ni 1 rungutan? berdosa ke aku klu aku merungut camni? tp aku cuma nk luahkn perasaan je..hmm..Astaghfirullah..cepat2 istighfar..

utk legakan regangan kat kepala otak aku ni, meh la layan gbr. gbr ni xde kene mngena dgn citer ni ok..;)


En hubby ku cayang..tgh demam skrg..siyes nye muke..

Ariana dgn sepupunya Sarah. dua2 tayang gigi..Ariana pun tgh demam gak skg..

Aku suka 2 keping gbr kat bwh ni..Ni kat umah my MIL. Ariana mcm tgh memancing je..hehe..



Wednesday, October 14, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway

Ini adalah STICKY MODE. Untuk cerita terbaru sila scroll ke bawah.



Buat pertama kalinya aku menyertai contest sepanjang aku berblogging. Aku rs berminat dgn contest ini. MamaTisya Duit Raya Giveaway, bermula 6 Oktober - 14 Oktober. Duit raya tu, sape xnk. First time cuba nasib ni.

Contest ni dianjurkan oleh MamaTisya. Actually, aku x mengenali MamaTisya. Tp disebabkan contest yg dianjurkan oleh beliau, makanya aku tau la blognya yg sgt havoc iteww.

bermula 6 oktober hingga 14 oktober 2009tepat pukul 5.00 ptg

Mari kita lihat syarat2 nya

1. Terbuka kepada smua blogger - Terima kasih
2. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009 - Siap
3. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima) - Siap
4. Add banner di atas di sidebar blog anda -Siap
5. Pastikan ada link
MamaTisya (no link back will be disqualified) - Siap
6. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG - Hopefully me..hehe
7. Sila tinggalkn nama & email anda di cni - as per stated below

Nama : Nana Aziz

Email : ryugienna_anne@yahoo.com


8. hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak - hrp2 penuhi syarat
9. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin - will be waiting
10.Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti - besnya..

Mudahkan syarat2 nya. Ni yg membuatkn aku teringin nk masuk. So, kwn2 jom la join sama contest MamaTisya Duit Raya Giveaway ni.

Hrp2 aku terpilih menjadi salah seorang drp pemenang. Aminnn..Hee..