Friday, November 13, 2009

Ni aku ade mnde nk share ngn korang seme. Sekadar peringatan la kn. Aku x pasti sejauhmana kebenarannya, tp cukup menggerunkan. Btw aku dpt info ni dr blog Teratak Milikku (aku edit skit2 la ek). Jom kita baca...
.
"Puasa 2012
Semoga mjadi peringatan. kita kembali pd jalan yg lurus...amin
Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui...cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut... Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".
.
Takut kn bile baca artikel ni. Adakah mende ni btl atau x? Hanya Allah Maha Mengetahui segalanya. Kita sebagai hambaNya, kena muhasabah diri. Ya Allah lindungilah seluruh kaum kerabat ku dr sebarang malapetaka. Aminnn....

Teambuilding @ Janda Baik - Lastday

ok, hari ni br nk citer psl last day kat seri dinar. Pagi2 g breakfast dulu. tp sebelum 2 mari kite bergmbo dulu.
Ni la housemate aku. sorang xde coz die tks amik gbr

Sila mkn seme..
Projek pertama pg2 2 adela 'Project X'. Kitorang dikehendaki membina menara setinggi 6', yg blh tampung berat at least 5kg. Ni die proses pemikinan menara kitorang





Pening gak nk wat mnde alah ni weh. Kejap pasang, cabut, then pasang blk. Hingga timbulkan konflik gak r. tp ni la hasilnye..blh la..

Dh siap kene present plak. Bergambo 1 group lps present.
Last skli, conclusion la. dh nk abih dh ni kursus ni. ade sharing lesson, learning point etc.

Ni plak sesi certification ceremony. Ada gak muke aku kat website seri dinar..hee.

Ni seme adalah facilitator yg menjayakan kursus ni

Last skali amik gbr with all participant..abih..lega rsnya..
P/S : Akhirnye terupdate gak citer kat janda baik.heee...tp yg aku peliknya, aku blm lg abih mengupdate cite ni, aku dpt plak surat lg skali utk attend kursus sebegini, juga kat janda baik. mtk maap aku x pegi la. thn dpn insyaAllah..hehe..
P/S 2 : Sebahagian gbr dicilok kat website seri dinar. hrp mklum...

Wednesday, November 11, 2009

Tag from Nik @ fb..

Aku dpt tag tp bkn dr blogger tp melalui facebook. Blh terima ke? layan jela..heee


1.Bekas kekasih saya adalah :
Ooo..xperlu diungkitkn disini..huhu..haha..

2.Saya sedang mendengar :
Bunyi kasut org tgh berjalan

3. Mungkin saya patut :
pk nk masak ape utk dinner mlm ni..pening pening...hakhak

4. Saya suka:
tgk ariana gelak beso..

5.Sahabat-sahabat baik saya:
yg blh simpan rhsia & sekepala..

6.Saya tak faham :
nape org suke memburukkan org lain dibelakang, tp depan puji melambung...talam dua muka la ni..huhu..

7.Saya kehilangan :
penah hilang hp. Xpasti sama ada dicuri atau tercicir

8.Ramai yang berkata :
Ariana dh beso, ptt bg adik kat ariana nih..hadeii..

9.Makna nama saya :
jiwa ku..berjiwa besar ke kecik aku nih...kihkihkih..

10.Cinta itu adalah :
Indah sebenarnya. Rs cinta 2 kn ciptaanNya. Tp akan jd pahit klu xkena pd caranya..huhu..ntah?haha..x pandai la aku nk madah pujangga nih..hehe..

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
Berborak, bersembang, mkn minum, bla bla bla…

12.Saya akan cuba :
Sedaya mungkin utk dapatkn anak ke2..

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Ayat ni ayat yg plg aku tkt skali..

14.Telefon bimbit saya :
Aku xde hp, hp yg aku pki skg hp en hubby ku itu. Since hp aku dulu hilang, aku dh x beli2 smpi skg..huhu..

15.Bila saya terjaga dari tidur :
Time nk wat susu ariana mlm2, then tgk jam cam awl lg, tdo sml....haha..

16.Saya paling meluat apabila :
Org menengking org lain dpn org ramai. ape ke jenis manusia nih??sj nk suh org lain dgr. glamor la 2 konon..meluat ade la..

7.Pesta/Parti adalah :
I don't like it..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Ikan nemo..yg kaler oren belang2 2..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
Of course la time blajo..time xde mslh, tp cari mslh..haha...

20.Hari ini :
Xde yg menarik & xde yg membosankan. Klu smlm ye aku hepi coz birthday anak aku smlm.

21.Malam ini saya akan :
pegi pasar borong kot. shopping brg dpr

22.Esok pula saya akan :
kje la cam biasa...

23.Saya betul-betul inginkan :
Tgh usaha utk dptkn anak ke 2 & tgh survey nk beli umah..ssh jgk weh..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
mak aih..pk rs cam mls je nk g kje arini..huhu

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
ni tmpt aku bwk ank aku main2 & jln2 je..shopping skali skala blh la...

26.Makanan Barat atau Jepun:
Both are not my taste..setakat mcD & kfc blh la..

27.Bilik yang terang atau gelap :
klu time tdo of course la gelap, klu x tdo, terang benderang pun xpe..

28.Makanan segera adalah :
Bes oo maggi, kfc, mcd dsb...cpt dan mudah..cuma wat kuar duit je..haha..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
a’ah jap lg..

30.Siapa yang anda mahu tag?
Allyani
Ellyharukichi
Intan_Blur (Kwn br nih)
Yg lain sape2 nk wat silakan..

P/s : Nik, sori xdpt post kat fb..phm2 jela..huhu..

Sambutan harijadi ariana di Taska..

Aku stop dulu update psl teambuilding k. hehe..aku nk citer psl besday ariana ni. smlm besday ariana disambut di Taska nya...

Ni kek yg akn dihantar ke taska. Kek ni same ngn kek mksu ijan ariana ms besday die ari 2. Nk wat cmne. ariana sdri yg pilih kek ni. layan jela..
Tp pape hal kene beli kek lain utk cover line kek ni. kang xsempat smpi taska abih kek di atas 2 dibedalnya.

Ni die kek cover line. xde tulih pape coz kecik sgt. blh la utk kitorang bertiga.



Mlm 2 sambut besday kami bertiga shj. xde gangguan sesape. tgk 2 ariana, sengih ade mkne 2..



2 die..nampak dh cuit dh 2..x sabo2..



Ni adalah kek cover line yg ke 2. ni bkn permintaan besday girl, tp atas permintaan mama ariana yg teringin mkn blueberry cheese cake..bes ooo..hehe..ngalahkn besday girl nih..hehe..

Pagi 2 ariana dh siap utk ke taska. bergolek2 dulu 2, ngantuk. pg lg ms ni..


Ni je la sebahagian gbr besday ariana kat taska nya. x byk, tp blh la...





Ni hadiah dr taska ariana. suka sgt la dia dpt buku. smpi umah tanpa byk soal trs bukak hadiahnya..

Sesi mewarna ngn papa..lantak la korang..

Post kali ni xde penutup..hrp maklum..heee

Tuesday, November 10, 2009

Hari ini dalam sejarah

Sebelum aku smbung citer psl teambuilding kat janda baik aku nk btau...
Hari ini adalah dalam sejarah sbb 2 thn lalu, 10/11/2007, jam 2.55pm, sabtu, lahirnya seorang putri yg sgt cute mute di dunia..mn x cute mute, tgk la mama & papa nya..haha..Arianna is turn to 2 today. Sekejap je ms berlalu. aku rs cam br je kuar dr labour room melahirkannya. moment 2 la yg aku xleh lupa smpi mati. pengalaman melahirkan ariana 2 thn lalu.

Ariana 2 hours after delivered

Ariana just come back from HTAA. Berumur 2 hari




Dh pandai menegur org seawal dlm pantang lg..so amazing..

Both of us ms dlm pantang

Wahh..bile tgk gbr2 lame, mmg terimbas kembali ms saat melahirkan satu2nya puteri kami setakat ni.hehe..seme rs skt mmg hilang serta merta lepas dia dilahirkan. ajaib kan. 2 la kuasa Allah SWT.

Skg ariana sudah genap 2 thn. sungguh x percaya.

Lain kn muka ariana ms new born dan skrg? dh pdi mcm2 mnde. geram je rs..ish ish..teringat plak kat ariana kat taska ni. tgh mkn kek kot skg ni. hari ni ariana smbut besday dia ngn kwn2 dia dulu..

Nape tetiba aku letak lg gbr nih? hehe..ade mkna ni weh..nk tau x, hari ni skali lg mnjadi sejarah sbb ariana terpilih dalam top 20 winners dalam kuiz yg aku msk anjuran smileykidz. senyuman ariana di atas telah berjaya mencairkan hati juri. smileykidz 10% voucher dlm genggaman. ni kira cam hadiah sempena hari jadi ariana hari ni. alhamdulillah, murah rezeki anakku. klu nk tgk senarai top 20 yg lain, klik di sini. Tahniah 2 arianna and all the top 20 winners yg lain. semua senyuman sgt2 manis belaka.

Apa2 pun, mama & papa nk ucapkan HAPPY 2nd BIRTHDAY TO MY PRECIOUS ARIANNA NUR ZUHAYRA BT ZAIFUL KAMAL SHAH. Mama & papa doakan :

~Semoga ariana menjadi seorang anak yg solehah & berguna di dunia & akhirat

~Semoga ariana panjang umur dan boleh mengejar apa yg ariana impikan

~Semoga Allah membuka pintu rezeki kepada ariana seluas-luasnya

~Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada ariana

~Semoga ariana menjadi seorang yg pintar & cemerlang dunia & akhirat

~Semoga ariana mendengar kata mama & papa nya

~Semoga ariana tidak terjebak dgn anasir2 luar yg negatif

~Semoga ariana tidak menjadi mangsa & pemangsa

~Semoga Allah melindungi ariana dari sebarang malapetaka & perkara2 yg tidak diingini

Amin..

P/S : InsyaAllah klu xde aral, her besday besh will be held on this coming raya haji at Sg Ular. Skali ngn besday papa ariana.InsyaAllah. Arini arianna smbut besday kat taska nya. ape la yg dorang tgh wat skg..hmm..