Thursday, March 4, 2010

Apa dh jd??

Blog ku ni bkn takat berhabuk, bahkan dh hampir berkarat dh. ke dh berkarat??haha..apa dh jd sbnrnye?? Adakah aku kekurangan idea? Ataupun aku dh mls ? Ayat agk skema ye disebabkan br je selesai buat kertas kerja. ni la jdnya. whatever la.. Biasa la kn. Klu blog ni xterupdate tu alsnnya ttp sama. Aku bz weh. Bz bz & bz lg. Wah, ngalahkan perdana menteri je bunyi nye. Tp bz kali ni lain skit. Lain drp biasa...Eceh!!
Actually, too many things happen lately. Sggh!! Aku x tipu. X kira la aku tipu ke x ke ada ke org nk kesah kn. haha.. Klu takat bz kat tmpt kje je xpe lg. Sbb tu dh jd perkara biasa. Tp hal2 luar pun byk sgt mnde nya. Ada suka ada duka. Klu yg suka 2 mmg bes la kn. Tp klu yg duka 2 sape nk jwb?? Sian kt diri ku yg lemah ni. Eceh!! Oh 2010. Ni br bln Mac weh, byk bln lg nk lalui spjg 2010 ni. Hopefully pasni byk berlaku mnde2 yg bes jela kn. Yg buruk2, yg x elok, yg sadis, yg x bes 2, mtk2 la dijauhkan. Sian kt aku. Ayat mtk kesian lg..hehe..
Kesahnya bermula pd Jan 2010.
1. Kejadian yg berlaku semasa aku nk buat pendaftaran utk kandungan aku ni. Mst ada yg pelik, nape aku nk dftr lg sdgkn aku dh dftr kat poliklinik kesihatan UKM. Pjg tau kesahnya. Nnt klu aku rajin aku citer kat entry lain.
2. Kejadian yg berlaku di tempat kje plak. Sbnrnya xde la mnde sgt pun. Cuma slh phm skit je kot. Biasa la 2 kn. Tp walaupun aku xde kat tmpt kejadian sbb aku kena attend kursus, apa yg berlaku seperti yg diciterkn oleh dorang seme byk memberi pengajaran especially staf br cam aku. Rugi plak rsnya aku xde time 2.haha.. Xyah la aku citer detail psl mnde ni. Lgpn byk mnde yg P&C. Rhsia kerajaan..haha..rhsia la sgt.huhu..
Msk Feb plak.
1. Aku ada g klinik check up pd 03/02. Alhamdulillah everything's normal. 03/03 br2 ni pun aku ada appointment. Baby dh mula bergerak. Alhamdulillah baby sehat & aktif. Asyik bergerak je kje dia. Smpikn doktor nk scan detect gender pun xdpt coz kaki dia asyik bergerak. Nakal ye ank mama ni. Apa2 pun aku syukur coz seme normal.
2. Kami berpindah umah bln 2 jgk. FYI, kami berpindah dr Seri Kembangan ke Bandar Baru Bangi. Plan asal kami nk berpindah pd awl Jan lg. Tp memandangkan keadaan aku yg xbrp sehat waktu 2, mabuk kepayang la katakan, terpaksa la hold dulu. 2 pun sbnrnya en hubby aku yg byk mengeluarkan kudrat utk mengangkut seme brg2 kami. Dia x bg sgt aku wat kje berat. Nasib baik kwn2 dia ramai. Tima kasih kpd sape2 yg terlibat ms kami nk pindah umah br2 ni. Ariana pun byk menolong time nih. Tolong kemas la konon. Makin bersepah ada la...hee..
3. Our 3rd anniversary jg jth pd bln 2. Dh 3thn dh rupanya kitaorang dh kwin. Hmm...Yg bes nya aku ada la dpt hadiah dr en hubby ku itu. Tp yg x besnya, seme planning kiteorang xjd. Seme terpaksa dibatalkan ats sebab2 yg xdpt dielakkan. Adui..mcm2 la.Ni la org kata, kita hanya merancang, Allah yg menentukan. What to do??
4. Adik aku si nani dh selamat bertunang ms CNY br2 ni. Thniah la ye nani. Gmbr akn ku paparkan di next entry k.
5. Abah ku skt. Ni pun aku akn citer next entry k.
Bln Mac?? Alhamdulillah smooth lg...Hrp2 ok la ek..hmm..

4 comments:

Ena said...

Salam..

a'a kan.. agak lamer menyepi yeh!. x per la.. semua mende yg terjadi tu ada hikmahnyer kan!..chewahhh pandai ckp kat org. sendiri pun tersunggkur juge..hu3x..
Bakal dapat babay lg upenyer.. Tahniahhh!!
Take good care ye!!..

Nana Aziz said...

yup ena..mmg lame sgt2 menyepi ni. hehe..tp skali kuar byk plak topik nye smpi xtau nk stat mn 1.hehe..nyway thanks..

Nana Aziz said...
This comment has been removed by the author.
Nana Aziz said...
This comment has been removed by the author.