Monday, October 4, 2010

Kelahiran Ammar (Part 1)-Sblm bersalin aka semasa mengandung

wah...tajuk panjang siap berepisod lg tuh..mcm pjg benor la citernye ye..hee.. k la memandangkan blog ni hampir2 nk jd sarang labah2, biar la aku citer dr awl ye dak?

ramai yg tnya, ke mana ko? ada jgk yg tnya apsal ko x update blog? aku jwb..oo..ada jgk rupanya yg belek blog ni..hee, tu jwpn sekadar dlm hati je ye. sbnrnya aku ada. x g mana-mana pun.cuma aku ni je. bila penyakit M mula menyerang, paham2 jela kan. maybe pembawaan budak kot. time 2 kan aku pregnant. haha..alasan semata-mata.

Ok. Blk pd tajuk asal. Alhamdulillah, aku dh selamat melahirkan baby boy 20 Julai hari tu. syukur, kami dh ada sepasang anak. pregnant kali ni, x byk kerenah sgt. takde mengidam mnde yg pelik2, takde high blood presure. kandungan dr mula pregnant sampai melahirkannya seme normal, baik dr seme segi. berat bdn pun x naik mendadak, seme ok. cuma aku batuk2 start dr kandungan 6bln smpi la bersalin. yg lain seme xde mslh.

Tp biasa la. klu dh pregnant mmg xterlepas dr rs penat. sepanjang aku pregnant mmg aku rs penat lain mcm. smpi kn nk bwk kete pun malas. start aku mengandung 5 bln, en hubby yg htr aku g kje, & start 8bln pregnant, dapur kat umah x berasap. hari2 mkn kat luar smpi naik jemu. kalu dh jemu sgt, en hubby yg jd tukang masak kat umah. hee..bkn sj je aku nk dera dia ye cume kadang2 rs jemu mkn luar, last2 en hubby yg masakkan. ala, skali skala apa salahnya kn kn ..hee.. so far, mengandung kali ni seme dipermudahkan..


Pregnant 5bln, kat zoo

6 bln, hari keluarga kejuruteraan mardi

8 bln, kuarters guru kat perak, umah nani

9bln, tgh sarat sgt2. menunggu hari je tu..kat ampang

Masa mgu2 terakhir pregnant, aku gigih lagi bekerja. berjalan ke hulu ke hilir. mengandung kali ni, aku suka sgt g jln2, biar pun badan penat. janji dpt g jln2. bygkan masa kandungan aku 8bln, sempat lagi aku ke penang ok. sempena ngan pertauliahan palapes adik aku, lan kat usm. siap jln2 kat komtar & sewaktu dgnnya. jln kaki plak 2. nsb baik x terberanak kat sana. hehe..

Msk 9bln je, aku dok pening mikir mana nk bersalin. sama ada serdang, putrajaya or kuantan je. pening tau mikir. kalu bersalin kat serdang or putrajaya, sape nk jaga ariana time aku skt bersalin. kalu bersalin kat kuantan plak, camne aku nk plan cuti. last2 kami gamble je blk kuantan ms mgu ke 38. nsb baik xde rs pape sepanjang perjalanan dr sini ke kuantan. alhamdulilah, akhirnya aku slmt bersalin pd mgu ke 39..nnt sambung citer..



No comments: