Tuesday, January 5, 2010

Ariana menyanyi

Dgr la tuan puteri ariana mnyanyi ni, hanya sempat drakam 2 min je. Klu nk ikutkan lame die mnyanyi. Mcm2 lagu versi dia. Hee..Nk tergelak pun ade. Sori la gbr x brp elok, mklum la yg merakamkn pun amatur. hee..Mule2 ariana igt aku nk snap gbr dia. dh ready senyum dh tuan puteri 2. tp bile papa die suh nyanyi, hah mule la.saksikan persembahan dr ariana nur zuhayra..

Video ni x diedit ye. So, klu ade nmpk pape yg xptt dilihat, sila abaikan...hee..

Monday, January 4, 2010

Suka duka 2009, Perancangan 2010

Mgu ni dh back to normal ye. Setelah sebulan kje 4hr seminggu, mgu ni dh normal 5hr seminggu. ala...
Pejam celik, dh msk 2010 dh skg ni. sekejap je kn ms berlalu. byk suka duka yg aku alami sepanjang yr 2009. Antaranya :
  • Pertama kali dlm hidup aku tggal sebumbung dgn en hubby ku itu setelah 2 1/2 thn dok berjauhan. sgt hepi, ssh nk diungkapkan dgn kata2. Mula2 dok ngn en hubby, life kami agak kelam kabut. Maklumla, br nk blaja set up masa & kewangan, bkn satu perkara yg mudah. Alhamdulillah, skg eveything is smooth.
  • Aku dpt keje gomen yg aku nk sgt2, setelah sekian lama. Alhamdulillah. i'm learning new things nowadays, everyday. Skg ni pun aku msh lg dlm proses pembelajaran. byk mnde lg yg aku xtau. Apa2 pun i'm hepi here.
  • Dh dpt kje baru, aku pun berhenti kje di CR Asia setelah 4-5 yrs kje ctu. Byk pengalaman yg aku timba kat CR Asia yg blh aku bw kat tmpt kje br aku especially, part ISO. Sgt membantu aku sepanjang aku kje kt tmpt br ni. Cuma bezanya dr segi gaya bhs. CR Asia, guna BI, manakala UKM guna BM. External auditor pun lain. CR Asia, diaudit oleh SGS, manakala UKM diaudit oleh SIRIM. Pd aku, SIRIM tersangat la detailnya..
  • Ariana mengalami tranformasi yg besar dlm hidup dia. Sebelum aku pindah ke sini, ariana dijaga oleh Wan & Aki nya. Tp setelah aku pindah, ariana akan diletakkan di bawah jagaan taska sepanjang kami bekerja. Prasaan aku & en hubby sbg parents nya amatlah riso coz ni pertama kali ariana dihantar ke taska. mula2 htr 2 ariana cam xleh trima hakikat. asyik menangis & meragam je. Tp skg keadaan dh berubah. Ariana dh mula seronok tggal di taska. Mybe dh kenal rmi kwn kot. Skg ni, klu htr dia pg2, ariana dh x nangis dh. Malah dia sentiasa ceria & tersengih tiap kali nmpk cikgu dia pg2. Alhamdulillah.. Cuma 1 je yg x best. Sejak ariana dihtr ke taska, ariana kerap jatuh skt. dmm la selsema la. ats nasihat mak aku & aly, aku belikn supplement utk ariana. Thanks to both of them. Aku bg champs & scott emulsion (putih). Alhamdulillah, ketahanan badan ank aku makin kuat.
  • Aku disahkan pregnant buat kali ke 2. Mcm biasa aku alahan, tp waktu petang..hee..hrp2 seme ok sehingga aku slmt melahirkan adik ariana.
  • Aku penah diserang, ditengking, diherdik, dihina & sewaktu dgnnya oleh **** dpn org. Kejadian berlaku di opis lama aku. Aku rs malu, rs terhina, maruah down, rs nk mrh, mcm2 lg. Ssh nk ckp betapa terhinanya aku. Tetiba plak teringat mnde yg berlaku. Pengalaman plg pahit skali spjg 2009. Mls nk igt dh. Skg aku dh kje tmpt br, dia pun xde kat dpn mata aku, so, aku close the book je. Aku cuma pk mybe ada hikmah disebalik kejadian yg berlaku..
  • Ade lg x r. Aku lupe lak. hee...

Skg dh msk 2010. Dh byk perancangan telah dibuat. Antaranya :

  • Adik aku, Nani telah diposting ke Perak dgn jayanya. Suka la 2. seb baik xdpt sabah or sarawak.hee.. Arini ari pertama adik aku jd tenaga pengajar. Good luck ye..
  • Aku kena mengikuti kursus induksi 19-21/01 ni.
  • Mjlis perkahwinan adik kepada biras aku, end of this jan.
  • Anniversary aku & en hubby, bln 2 ni. Kitorang blm pk lg nk wat ape. hee..
  • Mjlis pertunangan adik aku, nani 14/02 ni. Nani beruntung dpt posting ke perak coz bakal tunang dia pun org perak. xpayah la nk pk nk tkr lg dh.
  • Kami akan berpindah ke Bandar Baru Bangi dlm ms terdekat ni. Nnt aku citer dgn lbh lanjut..
  • InsyaAllah, jika xde aral, keluarga kami akan bertambah lg sorang. InsyaAllah akhir bln 7 ni.

Setakat ni, ni jela perancangan kami sekeluarga. Mybe akan ada lg perubahan & penambahan pasni. yela, kita kn merancang je. Aku hrp semenya berjalan dgn lancar.