Tuesday, January 12, 2010

Tersentap hati aku..

Aku dok ralit membelek blog kwn2. Dlm byk2 blog yg aku bc, tetiba aku terjumpa 2 blogs ini dan ini. Hati aku tetiba tersentuh bile aku bc blog dorang. Sgt2 sedih, air mata aku hampir mengalir. Tp memandangkn aku berada di opis, so, cpt2 kena sedarkn diri. Kang pelik plak org tgk aku nangis sorang2 tiba2 kn. Tp mmg sedih la..

FYI, kedua2 pemilik blog ni kehilangan anak tersayang dan yg plg menyedihkan kehilangan ank kesayangan mereka adalah disebabkan oleh kecuaian pihak nursery. Kedua2 arwah ank mereka meninggal sebab tersedak susu. Waaahh, tersentap aku. Dh le ariana berada di nursery skg. Aku jd pelik, nape jd camtu. Dorang x sendawakan baby 2 ke? Ataupun cara dorang bg susu ke baby 2? Dan yg aku bertambah pelik, nape lps dorang susukan baby, dorang tdokn baby secara meniarap? ni yg diciterkan oleh Pn. Mawaddah. Kesian. Mmg mnde yg berlaku dh ketentuanNya. Cuma aku rs kesal la jgk coz mnde ni blh dielakkan. Xkn la xde sape2 jg time baby tdo. Klu ade org jg, xkan xde dgr baby merengek ke, batuk2 ke kn? Ke cikgu2 pun tdo same time seme baby tdo.

Ntah la. Aku bkn nk nyalahkn sesapa. Yela, mnde klu dh nk jadi, mcm2 la berlaku. Tetiba lak aku jd emosi ngn mnde2 camni. Mau nye x emosi, ank aku, c ariana 2 pun dijaga dibwh jagaan nurseri sepanjang aku kje. 2 yg aku riso 2. Aku riso jgk kot2 mnde ni berlaku pd family aku plak. Nauzubillah. Mtk dijauhkan ya Allah. Aku pasti xseme nursery camtu kn. Hopefully la. Klu x, x kn ramai ibu bapa htr ank kt nursery kn. Dan yg plg mengejutkan aku, Pn. Mawaddah menghantar arwah anaknya ke TASKA ANAKKU COMEL. Aku terkejut x terkata, betul ke Pn. Mawaddah htr anak dia sama ngan taska ariana?? Tp xde plak kecoh2 kat taska ariana ni. Aku x puas ati, aku pun cek sml resit2 pembayaran. Syukur alhamdulillah. Taska ariana TASKA ADIK COMEL. Fuhh..lega aku. Nama taska lebih kurang sama weh. Mn x cuak aku.

Walau ape pun nama taska 2, kemalangan mmg xde bau. mana2 pun blh berlaku. even kat umah kite pun blh berlaku jgk. Aku cuma berdoa & berharap, jauhila ariana dr sebarang malapetaka, insyaAllah. Setakat ni, ariana xde mslh di taska nya. Walau ade mslh skit pun, ckgu akan cpt2 call aku. Aku hrp gtu la. Biarla dorang jaga ariana mcm ank dorang sdri.

Ariana with her friends. Gbr ni diambil ms sambutan hr jadi ariana di taska.